Και μυστικό οπλοστάσιο βρέθηκε στο Τατόι: Όπλα για να εξοπλίσουν έναν λόχο

File photo: Τμήμα του στόλου των οχημάτων της τ. βασιλικής οικογένειας στο Τατόι. photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΥΠΠΟ
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για ευρήματα που ανακαλύπτουν τα συνεργεία κατά την εκκαθάριση των εγκαταστάσεων του πρώην βασιλικού ανακτόρου στο Τατόι.

Παρά το γεγονός ότι εδώ πάρα πολλά χρόνια η έκπτωτη βασιλική οικογένεια πήρε όσα η ίδια θεωρούσε πολύτιμα κειμήλια, όσα έχουν μείνει είναι εντυπωσιακά.

Όπως καταγράφεται στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης εκτός από τις άμαξες, τις τέσσερις RR, τις βαλίτσες και τα μπαούλα της Φρειδερίκης, στο Τατόι, όμως βρέθηκε και κάτι άλλο.

Ανακαλύφθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Με κάθε λογής όπλα, σκονισμένα μεν πλην όμως ικανά να εξοπλίσουν ένα ολόκληρο λόχο. Βεβαίως τα όπλα ήταν της εποχής, αλλά όπως διαπιστώθηκε μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν. Έτσι το υπουργείο Πολιτισμού ειδοποίησε το ΓΕΕΘΑ το οποίο ήρθε και τα μάζεψε όλα.

Η μυστηριώδης κάβα

Βρέθηκε όμως και μια ολόκληρη κάβα που θα ζήλευαν οι επαγγελματίες του είδους, αφού πέραν από τα εκατοντάδες μπουκάλια από κρασιά (με ετικέτα «Δεκέλεια»), βρέθηκαν στην κάβα των βασιλέων και εκατοντάδες μπουκάλια από σκωτσέζικο ουίσκι, από μαρτίνι, κονιάκ, εκατοντάδες μπουκάλια μπίρες, ό,τι άλλο οινοπνευματώδες θέλετε να φανταστείτε καθώς και μπουκάλια με Κόκα Κόλα.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τηλεφώνησε στον Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο μόλις λήξει η καραντίνα θα έχουν συνεργασία για το θέμα του οινοποιείου του Τατοΐου.

Με πληροφορίες από τον ΒΗΜΑτοδότη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τι έχουν μέσα οι 70 βαλίτσες της Φρειδερίκης που βρέθηκαν… θαμμένες στο Τατόι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal