Αποκάλυψη: Ο Καβάφης υπήρξε μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξάνδρειας

File photo: Η επιστολή του “Πτολεμαίου” για την αποδοχή της αίτησης του Κωνσταντίνου Καβάφη. Photo: Cavafy Archive Onassis Foundation/ via ealexandria.org




Μία σπουδαία αποκάλυψη έκανε κατά τη διάρκεια των εργασιών της φετινής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄», η Πρόεδρος του ιστορικού παροικιακού σωματείου κα Λιλίκα Θλιβίτου, αναφερόμενη στο γεγονός ότι μέλος του Συλλόγου υπήρξε ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.

Μάλιστα, με τη βοήθεια και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Καλομοιράκη που παρουσίαζε τις διαφάνειες της Συνέλευσης, παρουσίασε στους παρεβρισκομένους την αποδοχή της αίτησης του ποιητή στον «Πτολεμαίο», ένα γεγονός που χρονολογείται 110 χρόνια πριν, στις 24 Απριλίου του 1910.

Με το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο που το πρωτότυπό του ανήκει στα αρχεία του Ιδρύματος Ωνάση, αποδεικνύεται ότι ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής υπήρξε μέλος του «Πτολεμαίου» από τα πρώτα  δύο χρόνια της ίδρυσής του.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που δείχνει τη συνεχή προσπάθεια των υπευθύνων του «Πτολεμαίου» να αναδείξουν τη μεγάλη ιστορία του.

Photo: CC-BY, SA 4.0/ Cavafy Archive Onassis Foundation/via ealexandria.org

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας/ealexandria.org

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αποχαιρέτησε τον μακαριστό Μητροπολίτη Πηλουσίου στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: