Θεσσαλονίκη: Κλινική covid-19 το “Βελλίδειο” στα σχέδια για τη μάχη της πανδημίας

Φωτογραφία από drone δείχνει σκηνές που στήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καθώς και σε άλλα νοσοκομεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών και κάλυψης των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του Covid19, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Ακόμη και το συνεδριακό κέντρο “Βελλίδειο” φαίνεται πως είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για να ετοιμαστεί προκειμένου να υποδεχθεί περιστατικά covid-19.

Αυτό βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το ethnos.gr, εφόσον η πανδημία στη Θεσσαλονίκη βγει εκτός ελέγχου.

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, καθώς και οι διασωληνώσεις, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας να ασφυκτιούν και να βρίσκονται πολύ κοντά στο να μην μπορούν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς του κορονοϊού.

Ηδη έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ και η κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Όπως αποκάλυψε στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο Γιάννης Σαραντάκος, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορονοϊού.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου. Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.
Στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και OpenTV

Τρόμος πάνω από τη Θεσσαλονίκη: Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία της Ιταλίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: