Σερβία: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Ειρηναίου – Έκκληση για τα υγειονομικά μέτρα [photo]

Photo Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν στο προσκύνημα να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας εκοιμήθη λόγω επιπλοκών του κορωναϊού EPA/MARKO DJOKOVIC μέσω ΚΥΠΕ




Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται, στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωναϊού.

Οι πιστοί από σήμερα το μεσημέρι μπορούν να προσέρχονται στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα αρχιερέα.

Photo EPA/MARKO DJOKOVIC μέσω ΚΥΠΕ

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με τν συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

Photo EPA/MARKO DJOKOVIC μέσω ΚΥΠΕ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Πέλπας

Βελιγράδι, Σερβία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ψάχνει “γέφυρες” ο Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία με το Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: