Μέχρι και φρεγάτα πήρε μαζί του ο Σουλτάνος που έφτασε στα Κατεχόμενα για την προκλητική φιέστα

Φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού περιπολεί στον κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. ΚΥΠΕ/Φ.ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ




Έφτασε γύρω στις 12.30 στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ μία ώρα νωρίτερα, με άλλο αεροπλάνο, είχε φτάσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε με τη σύζυγό του Εμινέ και σύμφωνα με την “Κίπρις ποστασί”, στο ίδιο αεροσκάφος μαζί του στα κατεχόμενα ήρθαν ο πρώην Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ο πρώην Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ και ο Υπουργός Επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούγ.

Ο Ερντογάν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία και αναμένεται γύρω στις 2 να μεταβεί στο Βαρώσι, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά. Από τις 11.30 έχει απαγορευθεί η είσοδος σε πολίτες, ενώ για τους λειτουργούς του Τύπου γίνεται αυστηρός έλεγχος και ζητούνται ταυτότητες, αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα τεστ PCR.

Σε όσους επιτρέπεται η είσοδος σήμερα στην περιφραγμένη πόλη της Αμμόχωστου διανέμονται ειδικές μάσκες από τους «αστυνομικούς» στο σημείο εισόδου.

Στο συγκρότημα διαμερισμάτων Σερενίσιμα έχουν τοποθετήσει από την οροφή τις σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του “δήμου” Αμμόχωστου, του TOKI (Διεύθυνση Οικιστικής Ανάπτυξης Τουρκίας, Housing Development Administration of Turkey) και του τουρκικού Δήμου Ικονίου. Στη θάλασσα, ανοικτά του Βαρωσίου, υπάρχει μια φρεγάτα και πλοίο της ακτοφυλακής.

Οι δημοσιογράφοι και λειτουργοί του Τύπου έχουν τοποθετηθεί σε ειδικό σημείο απέναντι από εκεί όπου θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος και η συνοδεία του, στη λεωφόρο Κένεντι, στο ύψος του συγκροτήματος διαμερισμάτων Σερενίσιμα.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

ΠΡΟΠΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα Κατεχόμενα μέσω του αεροδρομίου Ercan έφτασε γύρω στις 12:20 ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ / philenews.com η Kıbrıs Postası γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα στις 11.20 το πρωί ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αεροπλάνο airbus που ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία.


Υπό αυστηρό έλεγχο η είσοδος από το πρωί στο Βαρώσι, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου. Γίνεται έλεγχος ταυτοτήτων και τεστ PCR ενώ διανέμονται ειδικές μάσκες σε όσους θα επιτραπεί η είσοδος σήμερα στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου. ΚΥΠΕ/O.ASIK

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφερόμενη στο θέμα, η Yeni Düzen (15.11.20) γράφει ότι ο Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη, για τους εορτασμούς της 37ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, επικεφαλής αντιπροσωπείας Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων, αποτελούμενη από 8 Υπουργούς και 16 Βουλευτές και ότι θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου επειγόντων περιστατικών και στα εγκαίνια του τεμένους Χαλά Σουλτάν.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Με πληροφορίες από ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ / philenews.com
Λευκωσία, Κύπρος

Απαράδεκτη πρόκληση η κάθοδος Ερντογάν και το «πικνίκ», τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: