Μεγάλο ρεκόρ για τη Λίβερπουλ: 10.000 γκολ σε 128 χρόνια ιστορίας, το πέτυχε ο Ντιόγκο Ζότα

Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ πανηγυρίζει για το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ το οποίο ήταν το 10.000ο γκολ στην ιστορία της EPA/Peter Powell / POOL EDITORIAL USE ONLY.




Από τον Ντιόγκο Ζότα και το 10.000ο γκολ της Λίβερπουλ, στις 260 νίκες του Τόμας Μίλερ και στην επιστροφή με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, από το ρεκόρ του Άσπας σε εκείνο του Μπενζεμά και τον Ιμπραΐμοβιτς και από τον Ράσφορντ στον Κιν και την Ντάνταλκ.

Αυτοί είναι οι αριθμοί που «χαρακτήρισαν» την εβδομάδα, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA:

10.000

To γκολ του Ντιόγκο Ζότα εναντίον της Μίντιλαντ στο Champions League ήταν το υπ΄ αριθμόν 10.000 για την Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις. Χρειάστηκαν 128 χρόνια για να επιτευχθεί αυτό το ορόσημο, καθώς το πρώτο τους γκολ σημείωσε ο Τζόκ Σμιθ τον Σεπτέμβριο του 1892.

260

Ο Τόμας Μίλερ έφτασε σε ένα άλλο ορόσημο καριέρας το Σάββατο, στη νίκη (1-2) επί της Κολονίας, σε ένα παιχνίδι όπου μάλιστα άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Ο Μίλερ ισοφάρισε το ρεκόρ του Όλιβερ Καν, με 260 νίκες στην Bundesliga με τη Μπάγερν.

126

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε μόλις 126 δευτερόλεπτα για να σηματοδοτήσει την επιστροφή του στη δράση με ένα γκολ. Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, ερχόμενος από τον πάγκο στον αγώνα εναντίον της Σπέτσια, σκόραρε και με πέναλτι. Είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει ως αλλαγή από τότε που σκόραρε δύο φορές για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι της Γουίγκαν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Ο Ρονάλντο έχει τώρα πέντε γκολ σε μόλις τρεις εμφανίσεις πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

105

Ο Ιάγκο Άσπας έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Θέλτα στη La Liga, με το 105ο γκολ του, που ήρθε, ωστόσο, με ήττα 4-1 από την εντυπωσιακή Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος

16

Ο Καρίμ Μπενζεμά «έπιασε» Λιονέλ Μέσι και Ράιαν Γκιγκς, ως οι μοναδικοί παίκτες που σημείωσαν γκολ στο Champions League σε 16 διαφορετικές σεζόν, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με την Γκλάντμπαχ στην Γερμανία.

7

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έχει πλέον σημειώσει επτά γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Serie A, εφέτος, δίνοντας χθες τη νίκη (1-2) στη Μίλαν επί της Ουντινέζε με εντυπωσιακό «ψαλιδάκι». Ο Σουηδός διεθνής έχει σκοράρει σε έξι διαδοχικούς αγώνες της Serie A. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που είχε καταφέρει, από τότε που η νίκη μετράει τρεις βαθμούς, επίσης ο Αντρέι Σεφτσένκο το 2001, αλλά και ο… ίδιος (σ.σ. ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς) το 2012.

5

Ο Μάρκους Ράσφορντ έγινε ο πέμπτος παίκτης που σημείωσε ένα χατ-τρικ ως αλλαγή στην Ιστορία του Champions Legaue. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός, χρειάστηκε μόνο 27 λεπτά για να σημειώσει τρία γκολ απέναντι στην Λειψία στη νίκη (5-0) στο Old Trafford την Τετάρτη.

1

Ο Μόιζε Κιν έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Παρί ΣΖ που σημείωσε δύο γκολ κάνοντας ντερμπούτο στην ενδεκάδα της ομάδας στο Champions League όταν σκόραρε στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Μπασακσεχίρ.

0

Παρότι έχασε 3-0, η Ντάνταλκ πέρασε ολόκληρο τον αγώνα της στο UEFA Europa League με την Άρσεναλ την Πέμπτη, χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ. Η ομάδα Ιρλανδίας είναι η πρώτη που το κατάφερε, από το τότε που η διοργάνωση άρχισε με την τρέχουσα μορφή της (2009/10).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζυρίχη, Ελβετία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν ο ακριβότερος παίκτης της νέας χιλιετίας: Στα 180 εκατ. η αξία του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: