Ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν ο ακριβότερος παίκτης της νέας χιλιετίας: Στα 180 εκατ. η αξία του

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Χανς Φλικ δίνει οδηγίες στον Αλφόνσο Ντέιβις πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο EPA/Alexander Hassenstein / POOL




Ο Aλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου, είναι με 180,4 εκατομμύρια ευρώ, επικεφαλής της λίστας με τις υψηλότερες εκτιμώμενες τιμές μετεγγραφής, για παίκτες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά.

Αυτό αναφέρεται στη νέα έρευνα του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης.

Ο Καναδός αμυντικός, κάτοχος του Champions League, ξεπερνά τους Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ/ 125,6 εκατ. ευρώ), Ανσού Φάτι (Μπαρτσελόνα /122,7 εκατ. ευρώ), Ερλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ/120,3 εκατ. ευρώ) και Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/115,3 εκατ. ευρώ), οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας.

Στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα, οι πιο ακριβοί νέοι, είναι οι εξής:

  • Γερμανία: Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν/180 εκατ. ευρώ/ γεννημένος 2000)
  • Αγγλία : Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/115,3 εκατ. ευρώ/2001)
  • Ισπανία : Ανσού Φάτι (Μπαρτσελόνα /122,7 εκατ. ευρώ/2002)
  • Γαλλία : Eντουάρντο Καμαβιγκά (Ρεν/ 61,5 εκατ. ευρώ/ 2002)
  • Ιταλία : Ντέγιαν Κουλουσέφσκι(Γιουβέντους/ 75,1 εκατ. ευρώ/ 2000)

Μεταξύ των 12 ποδοσφαιριστών των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων που γεννήθηκαν από το 2000 και μετά, με εκτιμώμενη αξία μεγαλύτερη από 50 εκατ. ευρώ, είναι τέσσερις Άγγλοι (Σάντσο, Γκρίνγουντ, Σακά, Φόντεν), δύο Ισπανοί (Φάτι, Φεράν Τόρες), δύο Βραζιλιάνοι (Ροντρίγκο Γκόες, Βινίσιους Τζούνιορ), ένας από τον Καναδά (Ντέιβις), ένας Νορβηγός (Χάαλαντ), ένας Σουηδός (Κουλουσέβσκι) και ένας Γάλλος (Καμαβιγκά).

Δύο παίκτες που γεννήθηκαν το 2003, κατατάσσονται στην πρώτη λίστα των 100: Τζουντ Μπελινγχαμ (Ντόρτμουντ/ 44 εκατ. ευρώ) και Φόριαν Βιτζ (Λεβερκούζεν /16 εκατ. ευρώ).

Ο Μπέλινγχαμ είναι επικεφαλής της κατάταξης για ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν ακόμη με την εθνική ομάδα της χώρας τους, μπροστά από τον Μπενουά Μπατιασίλ (Μονακό/40 εκατ. ευρώ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νοσατέλ, Ελβετία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μπαρτσελόνα: Μισό αιώνα είχε να κάνει τόσο κακό ξεκίνημα με νέο προπονητή στον πάγκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: