Κλείνουν τα μουσεία και ο ζωολογικός κήπος της Ουάσινγκτον λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωναϊού

Ένα άτομο βλέπει ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Kehinde Wiley, στην έκθεση «Οι πρόεδροι της Αμερικής» στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Ουάσινγκτον. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Τα δημόσια μουσεία και ο ζωολογικός κήπος της Ουάσινγκτον θα κλείσουν και πάλι από την Δευτέρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία που τα διαχειρίζεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι επειδή αυξάνονται τα κρούσματα «σε τοπικό και εθνικό επίπεδο», όλα τα μουσεία του Σμιθσόνιαν καθώς και ο εθνικός ζωολογικός κήπος θα κλείσουν προσωρινά, αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου. Δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για το πότε θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν.

Ο ζωολογικός κήπος και ορισμένα μουσεία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας είχαν ξανανοίξει, προοδευτικά, από τα τέλη Ιουλίου. Δέχονταν όμως περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι όφειλαν να τηρούν τις αποστάσεις.

Η Ουάσινγκτον μετρά περίπου 700 νεκρούς από την Covid-19. Οι κινηματογράφοι στην πόλη παραμένουν κλειστοί ενώ τα εστιατόρια λειτουργούν, αλλά μόνο στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Πολλές άλλες πόλεις στις ΗΠΑ επέβαλαν τις τελευταίες ημέρες περιορισμούς, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Δεν θα ενημερώσουν τον Μπάιντεν οι αξιωματούχοι του σχεδίου Τραμπ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: