«Κλείνει» τα σύνορα η Αθήνα: Σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους, κοντά στο lockdown η Αττική

Τροχονόμοι ελέγχουν οδηγούς οχημάτων ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογούνται όλα τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας.  Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη στην Αττική και όλα βρίσκονται στο τραπέζι.

Ολοένα πιο πιθανό θεωρείται το lockdown στην Αθήνα καθώς  η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» όσον αφορά τα κρούσματα κορωναϊού και καθημερινά καταγράφεται τριψήφιος αριθμός.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε ότι η Αττική δεν βρίσκεται κοντά στο lockdown, αλλά υπό την προϋπόθεση να αποδώσουν τα νέα μέτρα.

Όμως, χθες  Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Star άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα πιθανό lockdown στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να «κλειδώνει» είναι η απαγόρευση της μετακίνησης από την Αττική προς τους όμορους νομούς που παραμένουν «καθαροί» από κρούσματα. Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη», οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις.

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας. Οριστικά λοιπόν, θα έχει ανακοινωθεί αν θα πάμε σε lockdown μέχρι την επόμενη Παρασκευή, κάτι που ανέφερε και το ρεπορτάζ της εκπομπής του Open TV. Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown αlλά… Θεσσαλονίκη.

Με πληροφορίες από Οpen TV μέσω ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Πέτσας: Χρειάζεται μια εγρήγορση το επόμενο δίμηνο, λόγω της αβεβαιότητας στις ΗΠΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: