Καθηγητής Μπαμπινιώτης: Και τώρα «click away», καλά να πάθετε…

File photo: Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης. Photo via [email protected]Γεώργιος Μπαμπινιώτης.
Για δεύτερη φορά στη διάρκεια της πανδημίας ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης παρεμβαίνει με ανάρτησή του στο Facebook στιγματίζοντας την  εκτεταμένη χρήση αγγλικών όρων για τις ανάγκες προσδιορισμού των συνηθειών στη νέα υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Η ανάρτηση του κ.Μπαμπινιώτη έχει τίτλο «Και τώρα “click away”. Καλά να πάθετε…», ενώ η προηγούμενη είχε χαρακτηριστικό τίτλο “μας take away και μας σήκωσε“…

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν…» σημειώνει ο καθηγητής.

Τονίζει δε ότι «εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…».

«Επίσης, —το ξεκαθαρίζω— προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα» συμπληρώνει.

Σημειώνει επίσης ότι δεν τάσσεται κατά του «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας» αλλά είναι εναντίον του «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». «Δεν διαφέρουν αυτά;» διερωτάται.

 

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

“Μας …take away και μας σήκωσε”: Ο καθηγητής Μπαμπινιώτης κατά της αργκό… κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal