Ηγέτες καλούν την G20 να χρηματοδοτήσει με 4,5 δις δολάρια τον ΠΟΥ στην μάχη Covid-19

File Photo:Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της G20. EPA, FILIPPO ATTILI , CHIGI PALACE PRESS OFFICE HANDOUT




Οι χώρες της G20, της Ομάδας των ισχυρότερων οικονομικά χωρών στον κόσμο, πρέπει να βοηθήσουν να καλυφθεί ένα έλλειμμα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ταμείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κυρίως για τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού, προτρέπουν ηγέτες σε επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα.

“Μια δέσμευση των ηγετών της G20 να χρηματοδοτήσουν με συνέπεια το τρέχον έλλειμμα των 4,5 δισεκ. δολαρίων του (μηχανισμού) ACT-Accelerator θα σώσει άμεσα ζωές”, αναφέρει η επιστολή που φέρει ημερομηνία 16 Νοεμβρίου.

Ο μηχανισμός διεθνούς συνεργασίας ACT-Accelerator δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του ΠΟΥ για να διασφαλίσει ότι οι ανεπτυγμένες χώρες δεν θα μονοπωλήσουν τις θεραπείες, τα τεστ και τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

Μια τέτοια δέσμευση της G20 “θα επιτρέψει μια στρατηγική εξόδου από κρίσεις”, πρόσθεσαν οι υπογράφοντες την επιστολή που απευθύνεται στον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, πρόεδρο της G20 φέτος, ενόψει της διαδικτυακής διεθνούς συνόδου κορυφής που διοργανώνει το Ριάντ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ριάντ, Σαουδική Αραβία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Ρωσία, μετά από αίτημα της Αρμενίας, ενισχύει την δύναμη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: