Για “κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας” κατηγορούν τον Τραμπ οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Διαδήλωση κατά των αιτημάτων Τραμπ και με σύνθημα “να μετρηθεί κάθε ψήφος” κοντά στον Λευκό Οίκο, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Οι διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατηγορούν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας», επειδή ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων πριν από το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.

«Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων στο περιβάλλον της προεδρικής μεγαλοπρέπειας του Λευκού Οίκου, δηλαδή περιβεβλημένος από όλα τα σύμβολα της εξουσίας, επικαλούμενος την υποτιθέμενη νίκη του. Πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής Μίχαελ Γκέοργκ Λινκ, συντονιστής των διεθνών παρατηρητών που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung.

O διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ – του οποίου είναι μέλος οι ΗΠΑ – επίσης τονίζουν ότι είναι “αβάσιμοι” οι ισχυρισμοί Τραμπ για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που “βλάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/CNN
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μια… Πολιτεία από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν: Στα 3,5 εκατ. ψήφους η διαφορά από Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: