Μια… Πολιτεία από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν: Σταματήστε την καταμέτρηση, λέει ο Τραμπ

Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ υποστήριξης του Τζο Μπάιντεν σε διαδήλωση στο Λος Αντζελες, Καλιφόρνια. Η διαδήλωση έγινε με αίτημα την καταμέτρηση μέχρι και της τελευταίας ψήφου στις προεδρικές εκλογές. EPA/EUGENE GARCIA




Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε σημαντικό έδαφος έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, αλλά το προβάδισμά του μειώθηκε στην Αριζόνα.

Αυτή την ώρα [7 μμ ώρα Ελλάδας] o υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 72.295.311 ψήφους και 253 Εκλέκτορες (από τους 270 που χρειάζεται) έναντι 68.527.705ψήφων και 214 Εκλεκτόρων του Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαφορά αυτή τη στιγμή η επομένως υπολογίζεται περίπου στα 3,5 εκατομμύρια ψήφους ενώ παρατηρούνται αυξητικές τάσεις για τον Δημοκρατικό υποψήφιο. Αρα,  με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν τελείως έξω. Είναι σημαντικές οι αποκλίσεις βεβαίως από τις προβλέψεις, καθώς τα δεδομένα προσεγγίζουν το μίνιμουμ ποσοστό των προβλέψεν, αλλά μάλλον δεν σημειώνεται παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων.

  Σταματήστε την καταμέτρηση λέει ο Τραμπ

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, εκκρεμούν και εκκρεμούν τα αποτελέσματα από πέντε Πολιτείες, ο Ντόναλντ Τραμπ με το πρώτο φως της μέρας άρχισε τις αναρτήσεις στο Twitter, με πρώτη αυτή που αναφέρει: “Σταματήστε την καταμέτρηση”.

Επίσης, σε δεύτερη ανάρτησή του ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει πως θα προσφύγει κατά των αποτελεσμάτων “σε όλες τις πολιτείες που προσφάτως πέρασαν στον Μπάιντεν” αναφέροντας ότι υπάρχει “πλήθος αποδείξεων” επικαλούμενος δημοσιεύματα των Αμερικανικών ΜΜΕ που ωστόσο δεν κατονομάζει.

«Θα κινηθούμε νομικά για εκλογική απάτη σε όλες τις πρόσφατες πολιτείες που ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι κέρδισε» έγραψε ο Τραμπ χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες πολιτείες ή περιπτώσεις που για τον ίδιο να συνιστούν εκλογική νοθεία.

Ωστόσο, αυτή η ανάρτηση Τραμπ προκάλεσε εκ νέου την παρέμβαση του Twitter το οποίο επισημαίνει: “Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχόμενου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία.”

Ο διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ παραμένει στον προεκλογικό του αγώνα «ολοζώντανος».

Ο σύμβουλος του επιτελείου Τζέισον Μίλερ είπε ότι θα κινηθούν νομικά στα αποτελέσματα στην Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσουν ότι έχουν εικόνα στους ψήφους που έχουν ήδη καταμετρηθεί σε αυτήν την πολιτεία.

Τί δείχνει η καταμέτρηση στις πέντε πολιτείες που απομένουν

Νεβάδα (Δίνει 6 Εκλέκτορες) Με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, προηγείται ο Μπάιντεν με 8.000 ψήφους

Αριζόνα (Δίνει 11 Εκλέκτορες) στο 86% των ψήφων προηγείται ο Μπάιντεν με 69.000 ψήφους

Πενσυλβάνια (Δίνει 20 Εκλέκτορες) στο 92% των ψήφων, ο Τραμπ είναι μπροστά  με ποσοστό 50,3% έναντι 48,5% του Μπάιντεν.

Βόρεια Καρολίνα (Δίνει 15 Εκλέκτορες) στο 95% των καταμετρημένων ψήφων προηγείται ο Τραμπ με 77.000 ψήφους

Τζόρτζια (Δίνει 16 Εκλέκτορες) στο 98% των καταμετρημένων ψήφων προηγείται ο Τραμπ με ποσοστό 48,5 έναντι ποσοστού 48,2 για τον Μπάιντεν.  Οπως φαίνεται το προβάδισμα Τραμπ έχει μειωθεί σημαντικά, όπως μεταδίδει το CNN.

Mε πληροφορίες από Νew York Times, CNN

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: