Δεν έγινε ποτέ μυστική συνάντηση Δένδια – Μέρκελ: Διπλωματικές πηγές

File Photo: O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας στην Αθήνα. 21/07/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΞ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκ. Μέρκελ, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο κ. Δένδιας, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία και διευκρίνισε ότι εάν κάνουν το ίδιο με τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, αυτό θα σήμαινε ότι δεν είχαν μάθει το μάθημά τους. Ουδέποτε ο κ. Δένδιας έκανε κάποιο χαρακτηρισμό απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Εάν κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη “αφέλεια”-και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα», ανέφερε ο κ. Δένδιας ως γενική διαπίστωση, όπως ήταν άλλωστε εμφανές και από το ίδιο το κείμενο της συνέντευξης, σημειώνουν.

Όπως προσθέτουν, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί για συγκεκριμένα πρόσωπα δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα του υπουργού Εξωτερικών και του ύφους του στο δημόσιο λόγο.

Τέλος, όλες οι κινήσεις και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Βερολίνο, γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μητσοτάκης για άρση μέτρων: Δύσκολες μέρες μπροστά μας, να μην μιλάμε με ημερομηνίες

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: