Το “προσκλητήριο” του Χουλουσί Ακάρ: Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας….

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, @tcsavunma
Δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, επιμένοντας στο ίδιο μοτίβο, είπε ξανά ο Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη στο ethnos.gr ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε έκκληση στην Ελλάδα για διάλογο υποστηρίζοντας παράλληλα τις αναφορές για τα περί τετελεσμένων στην περιοχή.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών και των συναντήσεων. Να γίνουν οι διερευνητικές συνομιλίες, να γίνουν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ και επίσης να γίνει και η τέταρτη συνάντηση, που ξεκινήσαμε για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δύο συναντήσεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί και κατανοήσει ότι δεν θα υποκύψουμε μπροστά σε τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», δήλωσε μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τα Κατεχόμενα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα.

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους. Ελπίζω από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε και τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με διάλογο και συντονισμό», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Προστατεύσαμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα γύρω από την Κύπρο και στους αιθέρες τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδερφών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Δεν τα καταστρατηγήσαμε μέχρι τώρα, ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον», είπε.

Ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφερόμενος και στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ υποστήριξε ότι η Αρμενία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και συνεχίζει να χτυπά τους αμάχους του Αζερμπαϊτζάν και να σκοτώνει αθώους ανθρώπους, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα. Ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν θα αφήσουν το αίμα των αμάχων να πάει χαμένο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Τζόνσον: Κατεχόμενα, Τουρκία, Ανατ. Μεσόγειος και Brexit στη συζήτηση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal