Στο στόχαστρο του Σαρλί Εμπντό τώρα ο Ερντογάν: “Στην ιδιωτική του ζωή έχει πλάκα”…

H γελοιογραφία για τον Ερντογάν στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.




To περιοδικό Σαρλί Εμπντό [Charlie Ebdo] “σηκώνει το γάντι” και επιτίθεται ευθέως και αμείλικτα στον Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Εμανουέλ Μακρόν.

Τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό αποτέλεσαν το “άλλοθι” για τουλάχιστον τρεις ισλαμιστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Η πιο πρόσφατη κι αυτή που πυροδότησε την έξαλλη επίθεση του Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ήταν αυτή της 16ης Οκτωβρίου, όταν 18χρονος τσετσενικής καταγωγής ισλαμιστής αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι. Ο καθηγητής σε παράδοση μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης είχε δείξει στους μαθητές του τα περίφημα αυτά σκίτσα του Μωάμεθ.

Σημειώνεται ότι τα σκίτσα αυτά, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή, προβλήθηκαν σε γιγάντιες διαστάσεις τις προσόψεις δημοσίων κτιρίων της Γαλλίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας Μακρόν για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και κατά του ισλαμιστικού σκοταδισμού και της  τρομοκρατίας.

Στο νέο του τεύχος και μάλιστα στο εξώφυλλο, το Σαρλί Εμπντό φιλοξενεί γελοιογραφία με τον ίδιο τον Ερντογάν η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή του Τούρκου ηγέτη και, πιθανόν, κάποια μήνυση…

“Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος”, γράφει στη λεζάντα το περιοδικό.

Το Charlie Hebdo έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter όσο και στην ιστοσελίδα του το σκίτσο που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο με εσώρουχα, καθισμένο νωχελικά στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε ίσως να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν με πονηρό και περιπαικτικό ύφος, επιδεικνύει τα οπίσθια της μουσουλμάνας και φέρεται να σχολιάζει: «Ωωω! Ο προφήτης!».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Το τραβάνε πολύ: Και η τουρκική βουλή – εξαιρουμένων των Κούρδων – εξαπολύει ύβρεις κατά Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: