Σε ένα μήνα αποφασίζει η Ευρωβουλή για άρση ασυλίας του Λαγού που προς το παρόν κρωάζει χουντικά συνθήματα

File Photo: Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός απολογείται κατά τη διάρκεια της Δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για την περίπτωση του Γιάννη Λαγού, που κρίθηκε ένοχος με την παραπάνω κατηγορία, ύστερα από τη χθεσινή ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Οpen TV, η αρμόδια Αρχή για να εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει με την ασυλία του ανεξάρτητου πλέον Ευρωβουλευτή, είναι η νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ουσιαστικά θα πρέπει αρχικά να εγκριθεί η εξέταση του ζητήματος και εν συνεχεία θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια η απόφαση άρσης της ασυλίας, που έχει ως Ευρωβουλευτής.

Το συντομότερο που αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία είναι στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί σε ένα περίπου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Λαγός, που έχει κριθεί ένοχος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (μαζί με Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και άλλους) συνέχισε να προκαλεί επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη για την ιστορική απόφασή της. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Γιάννης Λαγός έγραψε: «Αυτή είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Μείζον ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι αποκαλύψεις Κοντονή εκτιμά το ΚΙΝΑΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: