Πληροφορίες ομιλούν για πιθανή αποχώρηση και του “Barbaros” από την κυπριακή ΑΟΖ

File Photo: Το Barbaros συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Πληροφορίες που επιβεβαίωσε ενημερωμένη διπλωματική πηγή της Λευκωσίας, αναφέρουν ότι το τουρκικό ερευνητικό “Barbaros” ξεκίνησε πορεία αποχώρησης από το σημείο που βρισκόταν, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα ακόμα τουρκικό παιγνίδι, λόγω των διεθνών αντιδράσεων για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποχώρηση από το σημείο όπου ερευνούσε για φυσικό αέριο, άρχισε τις πρωινές ώρες με κατεύθυνση προς τα βόρεια. Στις 7.30 π.μ. ώρα Ελλάδος, το “Barbaros” βρισκόταν ακόμα στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Αυτή τη στιγμή το “Barbaros” βρίσκεται απέναντι από την κατεχόμενη Κερύνεια”, τόνισε η διπλωματική πηγή. Σημειώνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και το γεωτρύπανο Yavuz, που βρισκόταν σε περιοχή απέναντι από την Πάφο.

Η κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθεί στενά την πορεία του τουρκικού ερευνητικού. Σύμφωνα με την τουρκική Navtex θα αποχωρούσε από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στις 19 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες ομιλούν για πιθανή αποχώρηση και του “Barbaros” από την κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: