Ψευτο-“εκλογές” στα Κατεχόμενα: Νέος κατοχικός ηγέτης ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του Ερντογάν

Ο νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία via Twitter, @ersinrtatar




Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στα κατεχόμενα, καθώς ανοίχτηκαν ολες οι κάλπες. Ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του ισλαμιστή ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Αυτός που θα διαπραγματευτεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Με 51,81% έναντι 48,19% του Μουσταφά Ακιντζί, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το καθεστώς Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σύμφωνα με τον παράνομο Bayrak, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων (100% των καλπών) και ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νικητής των ψευτο-«εκλογών» με 67,385 ψήφους έναντι 62,858 ψήφων) του Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως φαίνεται, το καθεστώς Ερντογάν εργάστηκε έντονα, ώστε να επικρατήσει ο εκλεκτός του και μεγάλα ερωτηματικά γεννιούνται για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Πάντως, είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επέβαλε τον εκλεκτό του στα κατεχόμενα. Η διάψευση των προγνωστικών βάζει σε σκέψεις τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων στα κατεχόμενα. Η πιθανότητα να έχει γίνει νοθεία είναι στο μυαλό όλων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τα συγχαρητήριά του για τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ έστειλε και ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εκ μέρους μάλιστα του …τουρκικού έθνους.

Ο κ. Ερντογάν πανηγυρίζει για την “εκλογή” του υποτακτικού του, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της διχοτόμησης της Κύπρου. Ο νυν κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε πολλά υπονοούμενα για τον τρόπο εκλογής του Ερσίν Τατάρ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταδείξει την ανάγκη προστασίας του δικαίου και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

  • Πρώτη δήλωση Τατάρ: Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις

Γραπτή ήταν η πρώτη δήλωση του Ερσίν Τατάρ, ως νέου κατοχικού ηγέτη, μετά την παράνομη διαδικασία που εκτυλίχθηκε σε δύο δόσεις, 11 και 18 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα.

Ο Τατάρ, όντας εκλεκτός της Άγκυρας, μιλώντας για «νέο μέλλον», εξέφρασε βαθύτατη αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τους Τουρκοκύπριους, αναφέροντας ότι θα εφαρμόσει όλες τις υποσχέσεις του.

Όπως δήλωσε, θα είναι (ψευτο)-«πρόεδρος» όλων και θα εργαστεί με ενότητα. Εκφράζοντας ετοιμότητα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο εκλεκτός του Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στη συνεννόηση.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα, ο Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η εκλογή Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Στην ερώτηση εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος το αποδέχεται. «Οι φίλοι μας θα το δουν αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

«Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατία μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση».

Στο μεταξύ: Πανηγυρίζουν από τις 19:10 οι υποστηρικτές του Ερσίν Τατάρ μπροστά από τα επαρχιακά γραφεία του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου στήθηκε γιγαντοοθόνη για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται το προεκλογικό τραγούδι του Τατάρ ενώ οι οπαδοί του ΚΕΕ και οι υποστηρικτές του φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως Έρχεται ο ΕρσίνΖήτω το ΚΕΕ.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 σε μια διαδικασία που κύλησε, εν πολλοίς, αρκετά ομαλά σύμφωνα με το ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP).

Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο στις παράνομες διαδικασίες που εκτυλίσσονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στο 61,03 η συμμετοχή (17:00) στις παράνομες ψευτο-«εκλογές» στο ψευδοκράτος: Δηλώσεις Ακιντζί και Τατάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: