Στο 61,03 η συμμετοχή (17:00) στις παράνομες ψευτο-«εκλογές» στο ψευδοκράτος: Δηλώσεις Ακιντζί και Τατάρ

File Photo: Η κατεχόμενη Αμμόχωστος φωτογραφημένη από την ακριτική Δερύνεια. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στο 61,03% ήταν η συμμετοχή στις παράνομες «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα μέχρι τις 17:00, όπως ανακοίνωσε το ψευδό- «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο».

Ανά ψευδο-«επαρχία» τα ποσοστά συμμετοχής ήταν: Λευκωσία 61,57%, , Αμμόχωστος 59,05%, Κερύνεια 56%, Μόρφου 59,9%, Τρίκωμο 62% και Λεύκα 67,59%.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/10/2020 18:32

Nωρίτερα οι Ακιντζί και Τατάρ είχαν δηλώσει τα εξής:

Δηλώσεις Ακιντζί

O Τουρκοκύπριος ψευδο-ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις παράνομες ψευδό -«προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε μετά την άσκηση του «εκλογικού του δικαιώματος», χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία και να αναφερθεί σε παρεμβάσεις της, πως έγιναν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει και ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν.

Παράλληλα, ευχήθηκε «όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020, εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Δηλώσεις Τατάρ

Ο ψευδο-«πρωθυπουργός» και υποψήφιος στις παράνομες ψευδό – «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις μετά την άσκηση του ψευδο-εκλογικού του δικαιώματος», κάλεσε το κοινό να προσέλθει στην κάλπη και είπε ότι είναι σημαντική η μεγάλη προσέλευση σε αυτές τις παράνομες «εκλογές».

Δήλωσε, επίσης, ότι ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ο «τ/κ λαός» θα «εκλέξει» τον άνθρωπο που θα είναι επικεφαλής για την επόμενη πενταετία και ότι θα πρέπει να δώσει στη διεθνή κοινότητα ένα μήνυμα και να πάρει τον σωστό δρόμο ψευδο-«εκλέγοντας» ένα πρόσωπο που να είναι συναινετικό, να αφήσουν πίσω τους τις εντάσεις για καλύτερες και πιο ασφαλείς μέρες και ένα νέο μέλλον.. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του κορωνοϊού, λέγοντας ότι γίνεται καλός έλεγχος της πανδημίας.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: