Ο πικραμένος Μουσταφά Ακιντζί συγχαίρει «αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα»

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. EPA, ANDREAS MANOLI
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των ψευτο-“εκλογών”, ο ηττηθείς κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η “εκλογή” του Ερσίν Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Είναι φανερό από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί ότι με τα συγχαρητήρια σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα, εννοεί την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας και προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα ήρθε διά μηνύματος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λογικό είναι ο Τούρκος υπουργός να πανηγυρίζει για τον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Συγχαίροντας τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι θα δουλέψουν μαζί για την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Θα προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματα της (παράνομης) “ΤΔΒΚ” (του ψευδοκράτους) στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί, σημειώνει.

Ψευτο-“εκλογές” στα Κατεχόμενα: Νέος κατοχικός ηγέτης ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του Ερντογάν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal