Ο άθλιος Τατάρ ξεδιπλώνει το σχέδιο διχοτόμησης και δηλώνει περήφανος που είναι ανδρείκελο

O αχυράνθρωπος της Αγκυρας ψηφίζει στις ψευδοεκλογές των κατεχομένων. EPA/BILGE BEBEK




Δηλώνοντας περήφανος που είναι ο «ο άνθρωπος της Τουρκίας», ο αχυράνθρωπος του Ερντογάν στα Κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ  ξεδιπλώνει το σχέδιο του καθεστώτος για διχοτόμηση της Κύπρου.

Σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι TVNET, την οποία δημοσιεύει πρωτοσέλιδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υπό τον τίτλο «Είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας, Γκρέμισα ένα κάστρο», το ενεργούμενο του Ερντογάν σημειώνει:

«Θα συνεχιστούν οι σχέσεις μας με Τουρκία για να προστατευτούν τα συμφέροντα Τ/κ. Θα συνεχιστούν οι εγγυήσεις. Η τδβκ θα υπάρχει. Θα είναι οπωσδήποτε ένα κράτος που θα συνεχίσει να υπάρχει. Από δω και μπρος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του λαού μας ξεκινούμε διάλογο σε αυτό το πλαίσιο με Ε/κ».

Ο νέος κατοχικός ηγέτης βάζει ξεκάθαρα ταφόπλακα κατά της όποιας προοπτικής συνομοσπονδίας, αποκαλύπτοντας τα ταπεινά ελατήρια των σχεδιασμών της Αγκυρας: «Η ομοσπονδία είναι εντελώς παγίδα. Στο πλαίσιο αυτής της παγίδας η Τουρκία θα έφευγε από εδώ και η πλειοψηφία θα κατάπινε την μειοψηφία σαν χάπι. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί από εμάς. Η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση, όλος ο κόσμος τους στηρίζει οικονομικά. Εμείς είμαστε όρθιοι μόνο με στήριξη της Τουρκίας. Φτάσαμε μέχρι εδώ μαζί με την Τουρκία και θα συνεχίσουμε μαζί τους».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο Ε/κ ηγέτης -αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να τον συναντήσει. «Εγώ μπορώ να τον συναντήσω. Επειδή θα συζητήσεις τη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, θα πεις τις απόψεις σου. Τους είπα να γίνει πρώτα η ανάληψη καθηκόντων και μετά συναντιόμαστε».

Ανέφερε ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί δεν είχε ποτέ την ίδια πολιτική σκέψη. «Ο Ακιντζί στηρίζει πιο πολύ συνεταιρισμό με τους Ε/κ. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι για ένα «πιο ευτυχισμένο μέλλον» πρέπει να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την Τουρκία. «Αυτό είναι σημαντικό και για την ασφάλειά μας και αυτό θα γίνει με τη στήριξη της Τουρκίας. Μόνος στόχος μου είναι οι Τ/κ να ζήσουν με μεγαλύτερη ευημερία και ασφάλεια. Για αυτό θέλουμε στήριξη από την Τουρκία όταν φτάσει η ώρα. Όλα αυτά είναι το δικό μου όραμα, οι δικές μου σκέψεις. Το έχω διαβιβάσει σε όλο τον κόσμο ότι στις διαπραγματεύσεις θα εργαστούμε με την Τουρκία μέσα σε ενότητα. Εμείς  είμαστε στο τραπέζι με το κεφάλι όρθιο και αυτά τα είπα ανοιχτά στον λαό μου παίρνοντας την ψήφο τους», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ότι έδωσαν πολλούς νεκρούς, η Τουρκία έκανε μεγάλες θυσίες. «Από δω και πέρα σε αυτή την εποχή δεν θα υποχωρήσουμε από εδώ, το καθήκον μας στους προγόνους μας είναι να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εθνική μας περηφάνεια. Δεν ξεχνάμε τη στήριξη της Τουρκίας, θα αγωνιστούμε όσο περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε πιο ισχυρή την τδβκ. Η στήριξη της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική και δεν θα ξεχάσουμε τη στήριξη και την αγάπη της».

Ο νέος ηγέτης των Τ/κ υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση λέει ότι «είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας». “Η απάντησή μου σε αυτούς είναι ότι «είμαι περήφανος που είμαι ο άνθρωπος της Τουρκίας. Εγώ είμαι παιδί Τούρκου, είμαι Τούρκος. Σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή ενισχύουν την τδβκ. Εμείς φτάσαμε ως εδώ με τη στήριξη της Τουρκίας. Και θα συνεχιστεί και από δω και πέρα», ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη πως “αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο ενδιαφέρουν την Τουρκία όσο και την Κύπρο. “Είναι πολύ σημαντικό να προστατευτούν τα δίκαια συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύοντας περισσότερο τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας”. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για την ενίσχυση των σχέσεών μας με Τουρκία. Ευχαριστώ πολύ κυρίως τον Πρόεδρο Ερντογάν, τον Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και τα μέλη της τουρκικής Κυβέρνησης και τον τουρκικό λαό», ανέφερε.

Σε ερώτηση τί αισθάνθηκε όταν έμαθε πως κέρδισε τις εκλογές, ο Ερσίν Τατάρ είπε «αισθάνθηκα πολύ ευτυχισμένος. Εγώ γκρέμισα ένα κάστρο. Ο κ. Ακιντζί ήταν 20 χρόνια δήμαρχος, μέσα στην πολιτική. Έφτασε στα 75 του χρόνια και διετέλεσε και πρόεδρος. Ασφαλώς υπάρχουν κάποιες δυνάμεις πίσω του, όλοι το ξέρουν. Πολεμήσαμε και εναντίον αυτών των δυνάμεων και κερδίσαμε».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ακόμη ότι “εμείς κάναμε μεγάλες υποχωρήσεις με το σχέδιο Ανάν. Μόνο και μόνο για να τα βρούμε με τη διεθνή κοινότητα είπαμε ‘ναι’. Δυστυχώς εκείνοι είπαν ‘όχι’. Παρότι είπαν ‘όχι’ τους ενέταξαν στην ΕΕ. Επειδή αυτά τα εδάφη, αυτά τα πλούτη, η Ανατολική Μεσόγειος είναι πολύ πολύτιμα”.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως η Τουρκία έχει οικοδομήσει ένα πολύ όμορφο νοσοκομείο στην Κύπρο. “Μακάρι ο κ. Ταγίπ να έρθει να κάνουμε μαζί τα εγκαίνια. Με την Τουρκία είχαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη διακοπή νερού, το συνδέσαμε και πάλι. Και αυτό είναι ένα μεγάλο έργο” κατέληξε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΥΠΡΟ

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Επίδειξη θράσους από Ερντογάν: Kοινό μέλλον με Τουρκία δείχνει η “εκλογή” Τατάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: