Επίδειξη θράσους από Ερντογάν: Kοινό μέλλον με Τουρκία δείχνει η “εκλογή” Τατάρ

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον παράνομο κατοχικό ψευτο-“πρωθυπουργό” των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Ως ένδειξη για δημιουργία κοινού μέλλοντος με την Τουρκία χαρακτήρισε την “εκλογή” του Ερσίν Τατάρ από τους Τ/κ ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε ότι δεν θα υποκύψει στο θέμα των δικαιωμάτων των Τ/κ ούτε της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ορισμένες χώρες αισθάνονται ζήλια και προσπαθούν να βρουν συμμαχίες και συμμάχους.

Σε δήλωσή του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Τατάρ και είπε ότι η Άγκυρα βλέπει την προτίμηση των Τ/κ “ως ένδειξη για δημιουργία κοινού μέλλοντος με την Τουρκία”. Η Τουρκία, είπε, όπως και μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τ/κ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία “είναι στο ακριβώς στο κέντρο μιας γεωγραφικής περιοχής η οποία συνδέει δύο αρχαίες θάλασσες όπως την Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα οι οποίες εκτείνονται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική”.

Υποστήριξε ότι “υπήρχαν σχέδια για την μεταφορά όλων των κρίσεων της περιοχής μας στα σύνορά μας”. “Κάθε μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί, από τις επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων έως την απόπειρα πραξικοπήματος. Καταφέραμε να χαλάσουμε όλες τις επιθέσεις, τα παιχνίδια. Σε αυτή την περίοδο οι διεθνείς οργανισμοί με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους, τα θύματα και το δίκαιο”, ανέφερε.

Όπως είπε “στη Λιβύη δεν συναινέσαμε και δεν θα συναινέσουμε σε έναν πραξικοπηματία να κομματιάσει τη χώρα. Θα προκαλέσουμε μεγαλύτερους εφιάλτες σε αυτούς που δεν σταματούν να προσπαθούν να διαλύσουν την πατρίδα μας την οποία υπερασπιζόμαστε εδώ και χίλια χρόνια με τίμημα τη ζωή μας. Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται στην ανεξαρτησία και το μέλλον του έθνους μας, στη σημαία μας, στο εζάνι (προσευχή) μας, στο κράτος μας, στην πατρίδα μας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως “όσο βγαίνουμε με επιτυχία από τον αγώνα στον οποίο μπήκαμε, δίνουμε ελπίδα στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς αυτή η εικόνα ενοχλεί κάποιους. Αυξάνεται ο θυμός τους όσο βλέπουν ότι απέναντί τους δεν είναι η Τουρκία που στο παρελθόν συμμορφωνόταν με δύο κουβέντες και μια μικρή κίνηση. Ενώ κάποιοι κρατάνε τον θυμό τους και έρχονται απέναντί μας με πολιτικές μανούβρες, άλλοι δεν μπορούν να μην δείξουν ανοιχτά το μίσος και τη ζήλια τους. Κάνουν ό,τι μπορούν από έξω άλλωστε, και επιπλέον εντός προσπαθούν να ιδρύσουν δομές για τη συνάθροιση ατόμων που θα τους στηρίξουν”.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως “δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσαμε στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΓΒΑ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επιστροφή στις διαπραγματεύσεις ο καλύτερος δρόμος, λέει ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal