Μεγαλειώδεις πορείες καταδίκης των νεοναζί χρυσαυγιτών σε όλη τη χώρα [video]




Περίπου 15.000 άτομα βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ περιμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου.

Μετά την ετυμηγορία ακολούθησε μεγάλη πορεία Σωματείων, Συνδικάτων και μαζικών φορέων, προς τη Βουλή. Στην “κεφαλή της πορείας βρέθηκε πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή».

«Είμαστε εδώ σήμερα για να διατρανώσουμε την απαίτηση του ελληνικού λαού. Η απαίτηση αυτή βγαίνει από τους πολύχρονους αγώνες κατά του ναζισμού-φασισμού. Οι αγώνες αυτοί ήταν ματοβαμμένοι και το μόνο που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο λαός είναι οι ναζί στη φυλακή. Αυτή η απόφαση είναι η μόνη που μπορεί να παρθεί και τίποτα λιγότερο» δήλωσε ο Β. Γκιτάκος μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Βροντοφωνάζουμε όλοι οι εργαζόμενοι το παλλαϊκό σύνθημα οι ναζί στη φυλακή. Συνεχίζουμε τον αγώνα να τσακίσουμε κάθε φασιστική φωνή, κάθε φασιστική ιδέα» δήλωσε η Βέτα Πανουτσάκου πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Περιφερειών.

 

 

Θεσσαλονίκη: Δυναμικό σε παλμό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δίκη της Χ.Α.

 

Παλμός, αντιφασιστικά συνθήματα και έντονη παρουσία της νεολαίας συνέθεσαν την εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, δίνοντας ραντεβού στο άγαλμα Βενιζέλου. Κρατώντας πανό όπως «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες, ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», οι διαδηλωτές, που άρχισαν να συρρέουν στο σημείο από νωρίς το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές με το άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια, με φοιτητές και μαθητές στην κεφαλή, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και ζητώντας να επιβληθούν ποινές φυλάκισης στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, πέρασε από την πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε έξω από το Διοικητήριο, με το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» να κυριαρχεί.

«Η σημερινή απόφαση είναι η αρχή, ο αγώνας δεν σταματά, ίσα ίσα πρέπει να δυναμώσει», ανέφεραν οι διαδηλωτές και κάλεσαν τον κόσμο στο συλλαλητήριο καταδίκης της Χρυσής Αυγής, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα, στις 19:00, στο μνημείο Λαμπράκη.

Χανιά: Συγκεντρώσεις φορέων της πόλης κατά του φασισμού και του ναζισμού

Με συγκεντρώσεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης και στην πλατεία δικαστηρίων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης στέλνουν μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό με αφορμή την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα με την πορεία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον παλμό και τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων, να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μαρία Λεπενιώτη, η δικαστής που θα μείνει στην ιστορία όπως ο Γιάννης Ντεγιάννης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: