Τον πάνε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο: “Κόπωση” αισθάνεται ο Τραμπ από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων

Το προεδρικό ελικόπτερο στάθμευσε στην είσοδο του Λευκού Οίκου για να παραλάβει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Φωτογραφία via MSNBC




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να μεταφερθεί από στιγμή σε στιγμή στο Ιατρικό Κέντρο του Γουόλτερ Ριντ την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της κυβέρνησης, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη θετική διάγνωση του θανατηφόρου κοροναϊού, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Η κατάσταση του προέδρου επιδεινώθηκε την Παρασκευή, ανέφεραν αξιωματούχοι, αν και υποστήριξαν ότι παρέμεινε «σε καλή διάθεση». Ο πρόεδρος παλεύει με χαμηλό πυρετό, βήχα και ρινική συμφόρηση, μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων, δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με την κατάστασή του.

Στον κήπο του Λευκού Οίκου βρίσκεται στρατιωτικό ελικόπτερο που θα παραλάβει τον πρόεδρο Τραμπ και θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.


Με πληροφορίες ΑFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Αναβάλλονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ λόγω κρουσμάτων και στο επιτελείο του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: