H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα αποτελέσματα των χθεσινών «εκλογών» στα κατεχόμενα και η νίκη του Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η ανησυχητική κατάσταση όπως εξελίσσεται με τον κορωνοϊό, η αγορά 200 χιλιάδων τεστ που δίνουν άμεσα αποτελέσματα, τα γνωστά «rapid tests», η ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η αναστολή, ύστερα από σχετικό διάταγμα, της λειτουργίας του χειρουργείου και της μονάδας ημερήσιας φροντίδας του Απολλώνειου Νοσοκομείου, όπου έγινε η επέμβαση καταρράκτη σε οκτώ ασθενείς των οποίων απειλείται η όραση.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νίκη Ερντογάν στις εκλογές στα κατεχόμενα» γράφει ότι μούδιασε η Κύπρος όταν άκουσε τα τελικά αποτελέσματα των «προεδρικών» εκλογών στα κατεχόμενα και την νίκη του Ερσίν Τατάρ (51.74%) επί του Μουσταφά Ακιντζί (48.26%). Σημειώνει ότι στην ουσία ο μεγάλος νικητής είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού γράφει ότι εκδόθηκε διάταγμα για αναστολή λειτουργίας του χειρουργείου και της μονάδας ημερήσιας φροντίδας του Απολλώνειου Νοσοκομείου όπου έγινε η επέμβαση καταρράκτη σε οκτώ ασθενείς των οποίων απειλείται η όραση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Τώρα συνομιλητής μας η διχοτόμηση» γράφει ότι οι «περιφέρειες» Τρικώμου και Αμμοχώστου στις οποίες παρατηρείται αυξημένη παρουσία εποίκων, ήταν αυτές που έδωσαν τελικά τη νίκη στον Τατάρ. Αλλού γράφει ότι ενισχύεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του ιού με την αγορά 200 χιλιάδων τεστ που δίνουν άμεσα αποτελέσματα, τα γνωστά «rapid tests». Σε άλλο θέμα γράφει ότι σοβαρό είναι το πρόβλημα με την εγκληματικότητα ανηλίκων στη Λεμεσό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ερντογάν έβγαλε η «κάλπη»» γράφει ότι η «κάλπη» των κατεχομένων έβγαλε τελικά νικητή τον εκλεκτό της Τουρκίας, Ερσίν Τατάρ, ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις και επιβεβαιώνοντας το προφανές, ότι δηλαδή, η Άγκυρα κρατά το μαγικό ραβδί με το οποίο κινεί τα νήματα και καθορίζει τις εξελίξεις στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, έστρεψε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εδώλιο της Κομισιόν θα είναι την Πέμπτη τα χρυσά διαβατήρια.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πισωγύρισμα η επικράτηση Τατάρ» γράφει ότι με τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις της και τον λυσσαλέο πόλεμο κατά του Ακιντζί η Τουρκία κατάφερε τελικά να αναδείξει νικητή των χθεσινών «εκλογών» τον εθνικιστή Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ταυτίζεται σαφώς με τις διχοτομικές επιδιώξεις της Άγκυρας στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ένα από τα συνθήματα χθες έξω από το Προεδρικό από εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ήταν το «Αναστασιάδη παραιτήσου». Σε άλλο θέμα γράφει για νέα πρόκληση της Τουρκίας και αναφέρεται στο νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης της χώρας το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Αντούνα
Λευκωσία, Κύπρος 

Στην πρώτη θέση σε τηλεθέαση, το Σάββατο, το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ: Στη δεύτερη ο Alpha

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: