Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη στην έδρα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών , Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Συνεχίζεται η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από τη χθεσινή απρόσμενη εξέλιξη, καθώς η πρόεδρος ουσιαστικά κάλεσε την εισαγγελέα Έδρας είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών είτε να τη συμπληρώσει. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Εμμένει στην πρότασή της η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, η κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν παραπλάνησε και δεν απέκρυψε τίποτα, ούτε για τους καταδικασθέντες που έχουν «λερωμένα» ποινικά μητρώα ούτε για τον Γιάννη Λαγό και την παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα για τον Λαγό ανέφερε ότι πράγματι το 2015 είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους αλλά δυο δικαστικά συμβούλια εξέδωσαν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες η παραβίαση δεν ήταν σκόπιμη και το 2019, του επετράπη να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής.

Κατα την ίδια πηγή, η εισαγγελέας είπε ότι δέχθηκε ανήθικες επιθέσεις εκτός δικαστηρίου αλλά και από κάποιους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής και είπε πως κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μια εισαγγελική πρόταση με λοιδορίες και διαπόμπευση.

Στο μεταξύ το «παρών» στην αίθουσα του Εφετείου δίνει και ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, που σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Εθνος έχει ζητήσει να λάβει τον λόγο.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ

Τι συμβαίνει με την εισαγγελέα στη δίκη της Χ.Α.; Ο αποκαλυπτικός διάλογος με την Πρόεδρο του δικαστηρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: