Σάλος με χυδαίο σεξιστικό σχόλιο στο Big Brother: Εκδιώχθηκε ο παίκτης, αποχωρούν χορηγοί

Στιγμιότυπο από την αποχώρηση του παίκτη του Big Brother




Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα στο reality του ΣΚΑΪ «Big Brother» όπου ένας παίκτης έκανε μπροστά στις κάμερες, σε live streaming, το εξής -από κάθε άποψη- άθλιο απαράδεκτο και ενδεχομένως ποινικά κολάσιμο: «Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Ενδεικτικά στο twitter οι σχετικές αναρτήσει ξεπέρασαν τις 32,6 χιλιάδες.

Ο παίκτης, εκδιώχθηκε από το reality, και παρά τις δικαιολογίες που προσπάθησε να ψελλίσει, αποχώρησε εκνευρισμένος μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση των διοργανωτών, ενώ το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωνε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμη και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την αντίδρασή του».

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο twitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Τη δική της παρέμβαση έκανε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα. «Γυναίκες ως “σκεύη ηδονής”! Γυναίκες για “χρήση” ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι ομως δεν είναι μόνο στην TV… Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βία, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!», έγραψε στο twitter.

Από τη δική της πλευρά η ΚΝΕ ζήτησε να σταματήσει η προβολή του. «Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσω του γνωστού τηλε-σκουπιδιού “Big Brother”, “βιάζει” την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Μετά τον ακραίο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, την προβολή φασιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών, την αναπαραγωγή στερεοτύπων και την εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής επιλογής, ο ΣΚΑΪ προβάλλει πλέον και επικίνδυνα, μισογυνικά σχόλια για εγκληματικές πράξεις, όπως ο βιασμός γυναικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, με αφορμή σχετικό σχόλιο παίκτη του παιχνιδιού. «Βούρκος το σύστημα της εκμετάλλευσης που καθαγιάζουν, βρωμερά απόνερα τα τηλεοπτικά τους προϊόντα! Εδώ και τώρα να σταματήσει να προβάλλεται το τηλε-σκουπίδι “Big Brother”! Δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή!» προσθέτει στο σχόλιό της η ΚΝΕ.

Αποχωρήσεις χορηγών

Την εταιρεία Rigas Furniture ακολούθησαν οι Candia και Doctor Plant, όπου με τις επίσημες τοποθετήσεις τους δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ριάλιτι.

Η εταιρεία Candia αναφέρει σχετικά

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν.

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας…

Δημοσιεύτηκε από Candia στις Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Από την πλευρά της και οι εκπρόσωποι της εταιρίας Doctor Plant αναφέρουν:

»Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο,που είναι η αποπομπή του παίχτη μετα το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη απο το σταθμό!
Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία! Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο,οτι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza)
Οποτε επίσης αποσύρονται!
Τσόκας Μάκης
Γαλάνης Δημήτρης»

Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε…

Δημοσιεύτηκε από Doctor Plant στις Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: