Πέτσας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία: “Πάντα είμαστε σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία”

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλάει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αθήνα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Για την επίσκεψη Πομπέο επισήμανε ότι είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις ένα χρόνο και υπογράμμισε «έχουμε δει όλο το προηγούμενο διάστημα μια στροφή στη αμερικανική εξωτερική πολιτική, που έχει αφήσει πίσω την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και στέκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις», ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Ίσως να περνάμε την καλύτερη περίοδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εδώ και πολλά χρόνια και σε αυτή την καλλιέργεια των σχέσεων επενδύουμε, είτε είναι αμυντική, είτε ενεργειακή, είτε στο πεδίο του εμπορίου και των επενδύσεων» είπε.

Δεν υπάρχει θέμα αποστρατικοποίηση των νησιών

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε δεν υπάρχει θέμα αποστρατικοποίηση των νησιών στο τραπέζι σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ποτέ τέτοιο θέμα να συζητηθεί από καμία ελληνική κυβέρνηση. «Επομένως το αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι το πλαίσιο της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών. Και μάλιστα είναι ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών οπότε πιάνουμε το νήμα από τον Μάρτιο του 2016» είπε.

Επίσης αναφερόμενος στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είπε «πάντα είμαστε σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και θυμίζω ότι την Παρασκευή υπήρξε σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που λέει ότι στηρίζουμε την πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι, την επιβολή κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδράμουν την Τουρκία σε παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Για τις αντιδράσεις κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι μιλάμε για ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρονται σε διάφορες περιοχές μέχρι να φύγουν από την Ελλάδα. «Είναι για λίγες ημέρες και πραγματικά είναι ακατανόητη οποιαδήποτε αντίδραση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας όταν μιλάμε για ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρονται για λίγες ημέρες σε δομές που υπάρχουν μέχρι να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται μια τέτοια αναταραχή. Θέλουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και όχι με διχαστικά μηνύματα» είπε. Τέλος σε ερώτηση για «το ενδεχόμενο η Τουρκία να έχει μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Συρία στα σύνορα με την Αρμενία» δεν το επιβεβαίωσε παραπέμποντας όμως στις προηγούμενες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε διάφορες περιοχές όπως στη Λιβύη. «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Αυτό προέχει σε αυτό το στάδιο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Δένδιας σε Πομπέο: Εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal