Καστελόριζο: Απτόητοι στις τουρκικές προκλήσεις οι κάτοικοι, υψώνουν τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια τους [video]

οι κάτοικοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα επισκεφθεί το νησί στις 13 του μήνα, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης. Photo via Opentv




Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο Καστελόριζο μετά από τόσες ημέρες στο επίκεντρο της τουρκικής προπαγάνδας καταγράφει η κάμερα του OPEN ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα επισκεφθεί το νησί στις 13 του μήνα, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης.

Στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πάντως, εδώ και λίγες ώρες, μαζί με το Καστελόριζο γίνονται εκτενείς αναφορές σε παρόμοιο ύφος και για τη νήσο Ρω. «Θέμα Ρω» ανοίγουν τα τουρκικά κανάλια και ειδικά το κρατικό TRT, που προβάλει εικόνες με στρατιώτες πάνω στο νησί της Ρω, δίπλα στο Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα μετά το Καστελόριζο, έστειλε στρατιώτες και στη Ρω. Η στρατιωτική κινητικότητα στη Ρω καταγράφηκε από το TRT Haber. Ο ελληνικός στρατός φαίνεται ότι μετέτρεψε κάποια κτίσματα σε φυλάκια. Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο. Η Ελλάδα με τα προκλητικά βήματα που κάνει συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στην ανατ. Μεσόγειο. Μετά την αποστολή στρατιωτών στο νησί του Καστελόριζου, αυτή τη φορά στέλνει στρατό και στη Ρω», μεταδίδει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας.

Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού παρά την κλιμάκωση της έντασης παραμένουν ψύχραιμοι και συνεχίζουν τη ζωή τους αδιαφορώντας για τις απειλές.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από opentv/ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Στα βαθιά η Ελλάδα με τον κορωναϊό: Έκρηξη με 372 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: