Ιπτάμενο αυτοκίνητο made in Turkey: Η οικονομία καταρρέει και ο γαμπρός του Ερντογάν παριστάνει τον James Bond [video]

Το όνομά του «Τζεζέρι» το αντλεί από τον Άραβα επιστήμονα Cezeri, που έζησε το 1100. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μηχανικούς του Μεσαίωνα και θεωρείται ότι χρησιμοποίησε το πρώτο ρομπότ στον κόσμο. Photo via video BAYKAR @Baykar_Savunma
Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Τουρκίας, το «Τζεζέρι», που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Baykar, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις, την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει και η τουρκική λίρα βυθίζεται.

Όπως γράφει η Μαρία Ζαχαράκη στο ethnos.gr, το πρωτότυπο του Cezeri σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Τούρκους μηχανικούς έχει βάρος 230 κιλά και στις δοκιμαστικές πτήσεις ανέβηκε σε ύψος 10 μέτρων.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, σύζυγος της κόρης Ερντογάν, ανέφερε ότι «σύντομα θα φτιάξουμε και πιο προηγμένα πρωτότυπα και θα πραγματοποιήσουμε επανδρωμένες πτήσεις».

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Cezeri το οποίο αναμένεται να φέρει επανάσταση στις αστικές αεροπορικές μεταφορές στο μέλλον, σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και φορτία.

Το Cezeri λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και διαθέτει τρία εφεδρικά έξυπνα συστήματα πτήσης, ενώ θα εξοπλιστεί και με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο στόχος είναι να αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα, να φτάνει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, να έχει αυτονομία πτήσης 1 ώρα και εμβέλεια 70-80 χιλιόμετρα.

Το όνομά του «Τζεζέρι» το αντλεί από τον Άραβα επιστήμονα Cezeri, που έζησε το 1100. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μηχανικούς του Μεσαίωνα και θεωρείται ότι χρησιμοποίησε το πρώτο ρομπότ στον κόσμο.

Ο γαμπρός του Ερντογάν επιλέγει να ασχολείται με τεχνολογικά επιτεύγματα, όσο το πρωτογενές πλεόνασμα για τον Αύγουστο στην Τουρκία, διαμορφώθηκε στα 40,12 δισ. λίρες (5,35 δισ. δολάρια., ενω σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνητικού προϋπολογισμού, το κυβερνητικό έλλειμμα της γείτονος για το σύνολο των 8 πρώτων μηνών της τρέχουσας χρονιάς ανήλθε στα 110,93 δισ. λίρες (14,8 δισ. δολάρια).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ωρα κυρώσεων λέει η Taggespiegel: Ο Ερντογάν στραγγαλίζει ανθρώπινα δικαιώματα, απειλεί μέλη της ΕΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal