Αττική: Συνωστισμός στις πλατείες, παρά τα νέα μέτρα και τα αυξημένα κρούσματα [video]

File Photo: Κάτοικοι της Κυψέλης περιμένουν σε ουρά για να κάνουν τεστ από το προσωπικό των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στην πλατεία Κυψέλης. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τη συνεργασία των πολιτών ζητά η Πολιτεία ώστε να είναι αποτελεσματικά τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέο lockdown.

Τριακόσια δεκαπέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 είναι από το εξωτερικό. Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Αττική, με 165 νέα κρούσματα.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.228, ενώ 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η Covid-19 προκάλεσε τον θάνατο άλλων 7 ασθενών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 376.

Πέρα από την Αττική, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στη Λακωνία (32), στη Θεσσαλονίκη (17) και στα Τρίκαλα (11).

Καθοριστική θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία η αποτελεσματικότητα των τελευταίων αυστηρών περιορισμών, που τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα. Οι συνωστισμοί, πάντως, τις νύχτες στις πλατείες συνεχίζονται.

  • Από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες θα βάζουν λουκέτο, προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συνωστισμός σε πλατείες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ζημιωμένοι, ενώ πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν μειώσει τον συνωστισμό στις πλατείες.

Συνωστισμός στις πλατείες της Αθήνας παρά τα νέα μέτρα

Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί χθες το βράδυ, που επέλεξαν να παραμείνουν σε πλατείες της Αθήνας, όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και κοινωνικές αποστάσεις.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, αρκετοί βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και του Παγκρατίου κατά την πρώτη νύχτα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού στην Αττική και φαίνεται να μην άλλαξε το σκηνικό στις πλατείες παρά τα νέα μέτρα.

O κόσμος παρέμεινε ακόμη και αφού είχαν κλείσει καταστήματα και περίπτερα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open δεν πέρασε κάποιο περιπολικό της Αστυνομίας από τις συγκεκριμένες περιοχές για να απομακρύνει τον κόσμο , ο οποίος έμεινε ως αργά χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και κοινωνικές αποστάσεις.

Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος και Ηράκλειο περιλαμβάνονται στις περιοχές όπου αναστέλλεται η νυχτερινή λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ για τα μέτρα έγινε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ και αποφασίστηκε:

– Μεγάφωνα περιπολικών για αποσυμφόρηση σε πλατείες με ηχητικά μηνύματα
– Αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες
– Πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων
– Έλεγχοι «ποτοαπαγόρευσης», που θα ισχύει και για ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπήκαν και τα Τρίκαλα, όπου είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα περιοριστικά μέτρα στα Τρίκαλα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 16.702 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΥΓΕΙΑ

Η πληγή του πλανήτη: Ξεπέρασαν τους 990.000 οι νεκροί από τον κορωναϊό, 32.622.490 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: