Το σαλπάρισμα, οι αναχωρούντες, οι ανάσες, οι μάσκες κι ο Δεκαπενταύγουστος

FILE PHOTO: Ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Όπου φύγει φύγει για πολλούς από σήμερα το πρωί από τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς μπαίνουμε από αύριο στο τελευταίο 15νθήμερο του Αυγούστου και φυσικά στον εορτασμό της Παναγίας.

Τα δεδομένα διαφορετικά φέτος -δεν θα γίνει λιτανεία στην Τήνο- ωστόσο χιλιάδες ταξιδιώτες και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό κατέκλυσαν τον Πειραιά για να επιβιβαστούν στα πλοία κυρίως με προορισμό κάποιο νησί των Κυκλάδων για τις τελευταίες ανάσες των διακοπών.

Την ίδια ώρα στα ΚΤΕΛ πολλοί προσπαθούσαν να βρουν θέση για κάποιον προορισμό, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς. Άλλωστε ο καιρός -ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ- θα είναι γενικά σύμμαχος.

Πάντως τα μέτρα για τον κορωναϊό επιτάσσουν προστασία με μάσκα και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σήμερα, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε όπως μετέδωσε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδική δράση θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας την Κυριακή 16 Αυγούστου, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής και Γ.Πατούλη. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: