Θυμωμένη η Άγκυρα επιτίθεται στην ΕΕ: Η άνευ όρων στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο αυξάνει την ένταση, ισχυρίζεται

File photo: O Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. EPA/FATIH AKTAS/TURKISH FOREIGN AFFAIRS MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT




Την ενόχλησή του για τα αποτελέσματα της συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ έσπευσε να εκδηλώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέροντας ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΕΕ να ζητά διακοπή των τουρκικών δραστηριοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην σχετική ανακοίνωση επαναλαμβάνει μάλιστα τα γνωστά προκλητικά ψεύδη ότι “αιτία της έντασης είναι η Ελλάδα και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», λόγω των μαξιμαλιστικών θέσεών τους.

  • Επίσης καταλογίζει ευθύνες στην ΕΕ για την αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο αναφέροντας χαρακτηριστικά αυτό προκαλείται από την “άνευ όρων στήριξη της ΕΕ σε Αθήνα και Λευκωσία, οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματα της Άγκυρας και των τουρκοκυπρίων”.

“Εάν η ΕΕ θέλει επίλυση του ζητήματος να δράσει ως αμερόληπτος και έντιμος διαμεσολαβητής” αναφέρει η ανακοίνωση υποδεικνύοντας στις Βρυξέλλες με ποιόν τρόπο θα πρέπει να ασκήσουν την πολιτική τους.

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει με “υποδείξεις” προς Αθήνα και Λευκωσία: “Η Ελλάδα και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να κατανοήσουν ότι η κατάσταση (που δημιουργούν) δεν μπορεί να συνεχιστεί και όσοι βρίσκονται από πίσω τους να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς”.

Ως κατακλείδα η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας ότι ελληνικά νησιά, με ειδική αναφορά στο Καστελόριζο, δεν έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μπορέλ και Μάας: Αυτή είναι η λίστα των κυρώσεων, αποφάσεις τον Σεπτέμβριο στη σύνοδο κορυφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: