Παραλήρημα Ταγίπ: Αποικιοκράτης ο Μακρόν, λύση «καζάν – καζάν» στη Μεσόγειο

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τις απαραίτητες τουρκικές σημαίες στο πλάνο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Στις γνωστές υποκριτικές κορώνες ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί εντάσεις, αλλά διάλογο κατέφυγε και πάλι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς μέλη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Η Τουρκία δεν αναζητεί «περιπέτειες» στη Μεσόγειο δήλωσε με θράσος ο Τούρκος Πρόεδρος -ενώ το Ορούτς Ρέις συνεχίζει τις προκλήσεις- λέγοντας ότι «η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι διάλογος και διαπραγμάτευση».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, επετέθη πάντως στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ αποικιοκράτη:

«Ο Μακρόν και άλλοι σαν αυτόν το μόνο που θέλουν είναι να επαναφέρουν την αποικιοκρατική περίοδο με τις ενέργειές τους. Αυτό είναι πολύ μακριά από τους στόχους της Τουρκίας», είπε και ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα.

«Αν και η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να καταπατήσει τα δικαιώματα καμίας χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα επιτρέψει  επίσης τα δικά της δικαιώματα να κατέχονται από άλλους.

Ζητώ από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Μπορούμε να φτάσουμε σε μία win-win πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Κοινή επίδειξη δύναμης Ελλάδας και Γαλλίας: Πετούν μαζί F-16 και Rafale από τη Σούδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: