Ο τουρισμός θα φέρει δάκρυα στην Ελλάδα; Αυξάνονται τα κρούσματα παρά τα αυστηρά μέτρα

FILE PHOTO: Κόσμος απολαμβάνει θαλάσσια σπορ, παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε δάκρυα ενδέχεται να καταλήξουν τα πάρτι στην Κροατία, την Ελλάδα και την Τουρκία σημειώνεται σε δημοσίευμα σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων στις τρεις χώρες-λόγω του τουρισμού, αναφέρει στην εφημερίδα The Times, η Hannah Lucinda Smith.

Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται πως οι δύο χώρες (Ελλάδα και Κροατία) ανυπομονούσαν να ανοίξουν στον τουρισμό το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ανασάνουν οι οικονομίες τους.

Τότε, διαφήμιζαν τον εαυτό τους ως δύο από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη.  Και οι δύο χώρες είχαν καταφέρει να αποφύγουν το πρώτο κύμα της πανδημίας χάρη σε έγκαιρα lockdown και ελάχιστο τουρισμό στα τέλη του χειμώνα. Το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού επέλεξε το αισιόδοξο σλόγκαν “Greek summer, feeling happy”.

  • Και οι δύο χώρες, όμως, κινδυνεύουν σήμερα να προστεθούν στη βρετανική λίστα των χωρών καραντίνας, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εξαιτίας της εισροής τουριστών.

Το δημοσίευμα παραθέτει στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας ότι τα στατιστικά της Κροατίας είναι χειρότερα από της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, χιλιάδες, πλέον, Βρετανοί τουρίστες έχουν ξεκινήσει τον αγώνα επιστροφής τους στο ΗΒ, όπως συνέβη ήδη με την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα και την Ολλανδία. Η Ελλάδα άνοιξε για μερικούς τουρίστες την 1η Ιουλίου, ενώ οι  απευθείας πτήσεις από το ΗΒ ξεκίνησαν τη 15η Ιουλίου.

Η επιστροφή των τουριστών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κρουσμάτων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, παρά την επιβολή αυστηρών μέτρων όπως ο δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Η χώρα θεωρείτο ως μια από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη, δεδομένου ότι κατάφερε με επιτυχία να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ ορισμένα νησιά της δεν είχαν καθόλου κρούσματα. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων της. Η μέση ηλικία των νέων ασθενών έχει πέσει στα 36 έτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν τους εαυτούς τους, τους γονείς και τους παππούδες τους.

ΠΗΓΗ: Quarantine travel list: Party could end in tears for Croatia, Greece and Turkey

Ξεχάστε την Ισπανία. Τα σούπερ γιοτ συρρέουν στην Κροατία και την Τουρκία.  Τα σκάφη σε Κροατία, Τουρκία και Ελλάδα καταγράφουν υψηλό ποσοστό τριετίας, γράφει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Kevin Varley.

Αντίθετα στην Ισπανία διαπιστώνεται η μεγαλύτερη μείωση. Με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς προκειμένου να αποφύγουν μια ακόμα έξαρση του Covid-19, οι εξαιρετικά πλούσιοι εγκαταλείπουν μερικούς από τους παραδοσιακούς προορισμούς ελλιμενισμού.

Έτσι μεγάλος αριθμός σκαφών συγκεντρώνεται στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί καλή είδηση για μια χώρα της οποίας το νόμισμα βυθίστηκε σε χαμηλό σημείο – ρεκόρ εν μέσω αύξησης εκροών ξένων κεφαλαίων.  Η Κροατία και η Ελλάδα προσελκύουν επίσης περισσότερα σούπερ γιώτ, με τους αριθμούς τους να φτάνουν σε ύψη τριετίας.

ΠΗΓΗ: Forget Spain. Super-Yachts Are Flocking to Croatia and Turkey

Με Στέφανο Τσιτσιπά το νέο σποτ για κορωναϊό: Για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: