Μάθημα ζωής η χρήση μάσκας, λέει η Κεραμέως – Να τη μάθουν σαν παιχνίδι, εξηγεί παιδίατρος

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως (Κ), ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας (Δ) και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμοξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου (Α), παίρνουν μέρος στην συνέντευξη τύπου με θέμα: “Oι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021”, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Αθήνα 24 Αυγούστου 2020. /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, aπευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η χρήση της έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

Επίσης η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορωνοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις. Η ίδια επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση για τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».

Για την διαχείριση τυχόν κρούσματος με κορωναϊό σε σχολείο, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι με βάση το πρωτόκολλο θα κλείνει μόνο το τμήμα, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Υφυπουργό Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη -ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ-,η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «θα ζήσουμε και στα σχολεία μια νέα κατάσταση, όπως ζούμε σε όλη την καθημερινότητα μας. Θα είμαστε όλοι πάνω από τα παιδιά. Με τις κατευθύνσεις και τις διευκρινίσεις των γιατρών για το τι σημαίνει η χρήση μάσκας και με την βοήθεια των γονέων για την εκπαίδευση των παιδιών, θα αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση».

Οι προτάσεις Κάνταρου για τις μάσκες και το αντιγριπικό εμβόλιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr o παιδίατρος Ευάγγελος Κάνταρος μιλώντας στο opentv σχολίασε τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση σε σχέση με τα σχολεία και τους μαθητές και αν τελικά τα παιδιά θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν αλλά και για το αν θα πρέπει να γίνει μαζικά το αντιγριπικό εμβόλιο και επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πώς θα περάσει στα παιδιά το μήνυμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα με την συνέπειά τους.

Ο ίδιος έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για το αντιγριπικό εμβόλιο και την υποχρέωση της κοινωνίας να εμβολιαστεί μαζικά τους επόμενους μήνες.

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο άξονας εκπαιδευτικός, παιδί, οικογένεια πρέπει να συνεργαστεί. Να ξεκινήσει το παιδί να το μάθει (σ.σ.: τη χρήση μάσκας) σαν παιχνίδι. Αν του πεις “πρέπει” δεν θα το κάνει. Να του πούμε σαν παραμύθι ότι “ο ιός είναι κακός, πρέπει να προστατευτείς”. Τώρα που όλος ο πλανήτης δορυφορείται κι άγεται από τον ιό, να ξέρετε ότι τα παιδιά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα. Εχουν βαθμό προσαρμοστικότητας μεγάλο. Συνεπώς, έχω ένα υλικό που είναι ό,τι καλύτερο για να προσαρμοστεί, να προφυλαχθεί και να βοηθηθούμε κι εμείς από την εξέλιξή τους. Τρία στοιχεία πρέπει να νουθετήσουμε στα παιδιά. Στα μικρότερα, ότι είναι παιχνίδι. Δεύτερον, το παιδί να φορέσει σωστά τη μάσκα. Αν το μάθει ως παιχνίδι και του γίνει αντανακλαστικό, θα είναι εύκολο. Σε κάθε τσάντα θα υπάρχει επίσης το αντισηπτικό, είναι ένα καλό παιχνίδι. Οπως μαθαίνουμε στο παιδί τα γράμματα, θα του μάθουμε κι αυτό το πράγμα. Σας διαβεβαιώ ότι θα φέρει αποτέλεσμα. Είναι ένα στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας πώς θα το περάσει όλο αυτό στα παιδιά» τόνισε ο κ. Κάνταρος μιλώντας στο Open TV.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από skai.gr, ethnos.gr και openTv
Αθήνα, Ελλάδα

 

Μεταναστευτικό: Πρώτη η Ελλάδα έφτιαξε φράχτη στα Βαλκάνια-Η Σερβία ολοκληρώνει την περίφραξη, γράφει η FAZ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: