Κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο και σε άλλα νησιά

Στιγμιότυπο από το βυθό στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη 11 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η Ελλάδα επέβαλε αυστηρή απαγόρευση λειτουργίας τη νύχτα σε κάποια νησιά, καθώς η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων νέων μολύνσεων από κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας, γράφει στην εφημερίδα Sun, η Kara Godfrey.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη θα μένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ., σύμφωνα με οδηγία της ελληνικής κυβέρνησης. Μαζί με τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου και της Κατερίνης, που επίσης εμπίπτουν στην απαγόρευση της λειτουργίας, το μέτρο θα ισχύει από σήμερα έως τις 23 Αυγούστου.

Τα νέα μέτρα ακολούθησαν όμοια μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί του Πόρου κοντά στην Αθήνα, όπου πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες διαρκώς και χώροι διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων μπαρ και εστιατορίων, κλείνουν στις 11 μ.μ., λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Όποιος φθάνει στην Ελλάδα από το Βέλγιο, την Δημοκρατία της Τσεχίας, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία ή τη Σουηδία θα πρέπει να έχει διαπιστωθεί αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού για να του επιτραπεί η είσοδος. Το τεστ πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 17 Αυγούστου.Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιβάλει περιοριστικά μέτρα στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα.

Με τον υπουργό Υγείας της χώρας Βασίλη Κικίλια να προειδοποιεί τη Δευτέρα ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται, ειδικοί επιστήμονες επεξεργάζονται νέα μέτρα για να διακόψουν την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ένας από τους κορυφαίους λοιμοξιωλόγους στην Ελλάδα, δήλωσε στη Sun Online Travel: “Είναι ένα σημείο καμπής. Εάν συνεχιστεί αυτή η δραματική αύξηση των περιστατικών, τότε θα έχουμε περισσότερα από 300 έως 350 κρούσματα την ημέρα.”

Οι Βρετανοί φτάνουν καθημερινά, πετώντας απευθείας σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Κρήτη, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τις πτήσεις προς την Ισπανία. Οι οικογένειες ποντάρουν στην Ελλάδα καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στη χώρα ξεπέρασαν την Ισπανία.

Το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στην υποχρέωση συμπλήρωσης της φόρμας εντοπισμού επιβάτη και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ταξιδιώτες από το μέτρο αυτό.

ΠΗΓΗ: Greek islands get midnight curfew for restaurants and bars as coronavirus cases rise

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά: Συνεχίζει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μετά το σύμφωνο μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: