Η Μάλτα σε διπλό ταμπλό; Τριμερή Τουρκίας-Μάλτας-Λιβύης ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ [video]

Από την πρόσφατη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον ομόλογό του της Μάλτας, Evarist Bartolo. Photo via Twitter, Mevlüt Çavuşoğlu @MevlutCavusoglu




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Στη Λιβύη για κοινή επίσκεψη εργασίας θα βρεθούν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο ομόλογός του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλοτ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συζητηθούν θέματα που είναι στην κοινή ατζέντα των τριών χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “Πριν φύγει για τη Λιβύη, ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Γιόσεπ Μπόρελ στη Μάλτα“.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 23 Ιουλίου είχε αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ την πρόθεση των δύο ανδρών να συναντηθούν πριν από το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων που θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Αυγούστου στο Βερολίνο καθώς και το ότι και οι δύο συμφωνούν ότι “υπάρχει ανάγκη αποκλιμάκωσης”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

Ο κ. Mevlüt Çavuşoğlu, Υπουργός Εξωτερικών, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη μαζί με τον ομόλογό του της Μάλτας Κ. Evarist Bartolo στις 6 Αυγούστου 2020. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συζητηθούν θέματα στην κοινή ατζέντα των τριών χωρών“.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μάλτα όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και για τις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας σκοπεύει να συγκαλέσει ο Μισέλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: