Φουντώνει πάλι ο κορωναϊός στην Ισπανία: 1.418 νέα κρούσματα σε μια μέρα

File photo: Νεαρή γυναίκα υποβάλλεται σε δοκιμή επιχρίσματος στο CAP Roger της κλινικής υγείας της Βαρκελώνης. EPA, Andreu Dalmau
Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.418 νέα κρούσματα της Covid-19, πολύ λιγότερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας.

Αθροιστικά, οι μολύνσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα θετικά αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που έχουν ήδη αναρρώσει, έχουν φτάσει τις 326.612.

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν πεθάνει στην Ισπανία 64 άνθρωποι από τον νέο κορωναϊό. Συνολικά, οι νεκροί ξεπερνούν τους 28.500 στη χώρα αυτή, μια από εκείνες που επλήγησαν περισσότερο στην Ευρώπη.

Αφότου κατάργησε την πανεθνική καραντίνα, η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Συρροές κρουσμάτων καταγράφονται σε πολυπληθείς περιοχές, όπως στη Μαδρίτη και την Καταλονία. Πάντως τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα ήταν σημαντικά λιγότερα συγκριτικά με τα 1.895 της περασμένης Παρασκευής.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δοκιμές τελευταίου σταδίου για υποψήφια εμβόλια κατά του κορωναϊού κάνει το Μεξικό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal