Ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ελληνοτουρκικά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε πλήρης ενημέρωση για ελληνοτουρκικά.

Θεοδωρικάκος: Δε γίνονται δεκτές οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το skai.gr ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα και τον πλου του Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την προκλητικότητα και ότι δε γίνονται δεκτές αυτές οι παράνομες ενέργειές της».

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς σχετικά με το αν θα «τεντώσει το σχοινί» ο Ερντογάν, δήλωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει που μπορεί να φτάσει ο Τούρκος πρόεδρος και είναι προφανές ότι έχει επιλέξει να συνεχίσει την προκλητική και επιθετική του στρατηγική. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι κι αποφασισμένοι». Πρόσθεσε δε ότι στην περιοχή βρίσκονται οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και ο πρωθυπουργός είναι σε επικοινωνία με την Ε.Ε. «Χθες επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κι έχει θέσει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα. Η Ελλάδα είναι ισχυρό μέλος της Ε.Ε και διεκδικεί τα δίκαιά της απέναντι σε μια προκλητική Τουρκία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr. και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

Γαλλικό μήνυμα στην Αγκυρα: Πολεμικά αεροσκάφη Rafale στη βάση της Πάφου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: