Γαλλικό μήνυμα στην Αγκυρα: Πολεμικά αεροσκάφη Rafale στη βάση της Πάφου

File Photo: Γαλλικά αεροπλάνα Rafale σε εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το στιγμιότυπο είναι από την αεροπορική βάση Saint-Dizier στη νότια Γαλλία. EPA, ECPAD, HANDOUT




Δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου αεροσκάφη Rafale και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τέσσερα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο και μετέχουν σε ασκήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά.

Η συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας εντάσσεται στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο χώρες κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Παρίσι.

Οι ασκήσεις θεωρούνται προπαρασκευαστικές μεγάλης άσκησης που θα πραγματοποιηθεί από κοινού από το Ισραήλ και την Κύπρο, αλλά και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα γαλλικά πολεμικά θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα πραγματοποιούν περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα παρέχουν στήριξη και στα πλοία της Γαλλίας που βρίσκονται σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η παρουσία  γαλλικών αεροσκαφών και πλοίων επιβεβαιώνει ουσιαστικά την συμφωνία έναρξης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστά και ένα μήνυμα στην Αγκυρα που κλιμακώνει τις προκλήσεις στη Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από SigmaLive,  ΑΠΕ – ΜΠΕ, Μ. Καλογεράκη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Τα καλώδια της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας άπλωσε το Oruc Reis: Η επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: