Απίστευτο: Περισσότερο νερό δια νόμου στα ντους μετά από παράπονα Τραμπ για το μαλλί του

USA GOVERNMENT TRUMP




Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χαλαρώσει τους κανονισμούς που διέπουν τον όγκο του νερού που ρέει από τα «τηλέφωνα» των ντους, ύστερα από παράπονα του Προέδρου Τραμπ για τις δυσκολίες που έχει να περιποιηθεί την κόμη του.

Ο κανονισμός υπάρχει από το 1992. Και προβλέπει ότι οι κεφαλές των αμερικανικών ντους  δεν μπορούν να παράγουν πάνω από 9,5 λίτρα νερού το λεπτό.

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει τώρα ο κανονισμός αυτός να αλλάξει και να περιορισθεί στο στόμιο κάθε «τηλεφώνου» (άρα να είναι ευέλικτος ο αριθμός τους) και όχι σε όλη την υποδομή του ντους.

Οι αλλαγές προτάθηκαν χθες από το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνέχεια σχετικών παραπόνων που είχε κάνει ο Τραμπ τον περασμένο μήνα από τον Λευκό  Οίκο:

«Δείτε τώρα τα ‘τηλέφωνα’. Πας να κάνεις ένα ντους και το νερό δεν βγαίνει. Θες να πλύνεις τα χέρια σου, νερό δεν κατεβαίνει. Οπότε τι κάνεις; Μένεις απλά εκεί περισσότερη ώρα ή μένεις στο ντους περισσότερη ώρα;  Ξέρετε τα μαλλιά μου, δεν ξέρω για τα δικά σας, πρέπει να είναι τέλεια».

Ηδη στελέχη οργανώσεων που ασχολούνται με τα ενεργειακά, όπως ο Andrew deLaski, της Appliance Standards Awareness Project, χαρακτηρίζουν την πρόταση «ηλίθια» και προειδοποιούν ότι οι αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε σπατάλη έως και 56 λίτρων νερού την ώρα.

Η πρόταση Τραμπ είναι πιθανό να προσβληθεί στα δικαστήρια, εάν προχωρήσει, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters.

Πηγή: BBC

Πρώτη κοινή εμφάνιση: Μπάιντεν και Χάρις υποσχέθηκαν να «ανοικοδομήσουν» την Αμερική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: