Το μήνυμα της ντροπής του κατοχικού Ακιντζί για τη μαύρη επέτειο: Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας, λέει [video]

Από τις παράνομες εκδηλώσεις των Τούρκων για τη μαύρη επέτειο, στα κατεχόμενα. Photo via Twitter, Fuat Oktay @fuatoktay




«Είθε ο μεγάλος ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ να συνεχίσει να φωτίζει τον δρόμο μας προς την Ειρήνη στην πατρίδα μας και στον κόσμο», σημειώνει ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο “εορταστικό” μήνυμά του για την 46η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Εκφράζοντας τις καλύτερες ευχές του, ο κατοχικός ηγέτης, τονίζει ότι γιορτάζει την «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας», μνημονεύοντας τους «μάρτυρες», που έδωσαν τις ζωές τους για αυτό τον σκοπό.

Απευθύνει επίσης σεβασμό προς τους βετεράνους της τουρκικής εισβολής, προς όσους δηλαδή πολέμησαν δίπλα στον τουρκικό «Αττίλα» εναντίον των προσφύγων.

Σήμερα, η Κύπρος θρηνεί για τον εκτοπισμό 200.000 και πλέον προσφύγων, την τύχη δεκάδων αγνοουμένων, τον χαμό χιλιάδων αμάχων και στρατιωτών, την κατοχή του 37% των εδαφών της από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».

Όπως αναφέρεται, ο κ. Οκτάι, εκπροσωπώντας την τουρκική κυβέρνηση, θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Τζουλιάνα Βιολάρη- Φιλελεύθερος
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Επιμνημόσυνος δέηση: Φόρος τιμής στους ήρωες που “έπεσαν” υπερασπιζόμενοι την Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: