Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και για μεγάλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και στη μετατροπή της σε τζαμί, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για αυτήν την απόφαση, η οποία αποτελεί πλήγμα στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και πρωτοφανή προσβολή μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι κυβερνητικές πηγές συμπληρώνουν ότι ο πρωθυπουργός εξήρε τη δραστηριότητα του Πατριαρχείου, η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι άξια θαυμασμού και επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας στην αποστολή του Δευτερόθρονου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου και στο πολύπλευρο έργο του.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Αρμένης
Αθήνα, Ελλάδα

Ο πρόεδρος Τραμπ καθιστός με τα χέρια σταυρωμένα ακούει τον όρθιο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal