ΝΒΑ: Tο πρώτο σφύριγμα, οι πρωταγωνιστές, οι 5 ιστορίες, τα μέτρα και στο βάθος… COVID-19

File Photo: Ο “Greek Freak” οδήγησε τους Μπακς στη νίκη, καθώς «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ φίγκιουρ, αφού τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους. @amna_news [AΠΕ – ΜΠΕ]




Παρά τα πολλά εμπόδια και τα πολλά θετικά δείγματα COVID-19, η επανέναρξη της σεζόν στο NBA, που διεκόπη στις 12 Μαρτίου, βρίσκεται προ των πυλών στη «φούσκα» της λίγκας, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Tα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο επίσημο ματς μετά από 4,5 μήνες με την Νέα Ορλεάνη να είναι τυπικά γηπεδούχος απέναντι στη Γιούτα Τζαζ.

Οι 22 ομάδες (9 από Ανατολή και 13 από Δύση) που θα συνεχίσουν θα δώσουν οκτώ ματς κανονικής περιόδου από τα οποία θα προκύψουν και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 16 θέσεις των Playoffs που ξεκινούν στις 18 Αυγούστου και ολοκληρώνονται το αργότερο στις 14 Οκτωβρίου, εάν υπάρξουν επτά τελικοί (31/9 έως το αργότερο 14/10).

Τρία τα γήπεδα των αγώνων στο ESPN Wide World of Sports Complex, ισάριθμα τα ξενοδοχεία (Gran Destino, Grand Floridian και Yacht Club) για τις αποστολές.

Όσον αφορά στο προσωπικό που εργάζεται σε τοποθεσίες της «φούσκας» του NBA, όπως ξενοδοχεία και αρένες, δεν θα υποχρεωθεί σε καραντίνα αλλά θα αντιμετωπίσει αυστηρά πρωτόκολλα όπως τα εξής:

Θα φοράει πάντα μάσκες προσώπου / γάντια

Θα κρατάει απόσταση τουλάχιστον έξι ποδιών (περίπου 1,83μ.) από οποιονδήποτε συμμετέχοντα πρωτάθλημα

Θα υποβάλεται σε έλεγχο θερμοκρασίας / συμπτωμάτων

Ενώ το προσωπικό καθαριότητας δεν θα βρεθεί ποτέ στο δωμάτιο ταυτόχρονα με τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα.

Όπως είναι λογικό τα παιχνίδια στο Ορλάντο θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους, ωστόσο η Microsoft Corp και το NBA θα δώσουν θέσεις μέσα στην αρένα σε «εικονικούς» φιλάθλους, που θα παρακολουθούν τα ματς από το σπίτι τους μέσω της εφαρμογής Teams.

Να σημειωθεί, πως όταν η πανδημία σταμάτησε την σεζόν στο ΝΒΑ, στην πρώτη θέση της Ανατολής βρίσκονταν οι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο ενώ σε εκείνη της Δύσης, οι Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
31 Ιουλίου-15 Αυγούστου : Αγώνες Κατάταξης
16-17 Αυγούστου : Αγώνες Play-in
18 Αυγούστου : Εναρξη των playoffs
31 Αυγούστου : Άφιξη οικογένειας / προσκεκλημένων ομάδων
1 Σπετεμβρίου -14 Σεπτεμβρίου: Ημιτελικοί Περιφερειών
16 Σεπτεμβρίου-29 Σεπτεμβρίου: Τελικοί Περιφερειών
1 Οκτωβρίου-14 Οκτωβρίου : Τελικοί

Οι 22 ομάδες που συμμετέχουν

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μιλγουόκι Μπακς 53-12
Τορόντο Ράπτορς 46-18
Μπόστον Σέλτικς 43-21
Μαϊάμι Χιτ 41-24
Ιντιάνα Πέισερς 39-26
Φιλαδέλφια 76ερς 39-26
Μπρούκλιν Νετς 30-34
Ορλάντο Μάτζικ 30-35
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 24-40

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Λος Αντζελες Λέικερς 49-14
Λος Αντζελες Κλίπερς 44-20
Ντένβερ Νάγκετς 43-22
Γιούτα Τζαζ 41-23
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 40-24
Χιούστον Ρόκετς 40-24
Ντάλας Μάβερικς 40-27
Μέμφις Γκρίζλις 32-33
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 29-37
Νιού Ορλινς Πέλικανς 28-36
Σακραμέντο Κινγκς 28-36
Σαν Αντόνιο Σπερς 27-36
Φοίνιξ Σανς 26-39

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Gran Destino : Μπακς, Λέικερς, Ράπτορς, Κλίπερς, Σέλτικς, Νάγκετς, Τζαζ, Χιτ
Grand Floridian: Θάντερ, 76ερς, Ρόκετς, Πέισερς, Μάβερικς, Νετς, Γκρίζλις, Μάτζικ
Yacht Club : Μπλέιζερς, Κινγκς, Πέλικανς, Σπερς, Σανς, Ουίζαρντς

Η λίγκα προσαρμόζεται στην εποχή του COVID-19 καθώς η σεζόν συνεχίζεται

Παρά τα πολλά εμπόδια και τα πολλά θετικά δείγματα COVID-19, η επανέναρξη της σεζόν στο NBA βρίσκεται προ των πυλών στη «φούσκα» της λίγκας, στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους μέσα σε έναν χώρο ασφαλούς απομόνωσης στο Ορλάντο, στο «Walt Disney World» της Φλόριντα και η σκηνή θα είναι πολύ διαφορετική από τις γεμάτες αρένες του Μαρτίου.
Ακολουθούν πέντε ιστορίες που αξίζουν την προσοχή μας:

  • ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Οι αστέρες του ΝΒΑ θα τρώνε, κοιμούνται και θα ανταγωνίζονται σε μια μόνο βιο-ασφαλή τοποθεσία για το υπόλοιπο της σεζόν.
Με τους Τελικούς να τρέχουν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, μερικοί παίκτες θα περάσουν περισσότερο από τρεις μήνες μακριά από την οικογένεια και τους φίλους τους. Μια χούφτα παικτών ήδη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη ελευθερίας και των σπιτικών ανέσεων που υπάρχουν μέσα στη «φούσκα».

 

  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες μακριά από συμπαίκτες, οι παίκτες έφτασαν στο Ορλάντο νωρίτερα αυτό το μήνα για να ετοιμαστούν για την επανέναρξη της σεζόν.
Με λίγα μόνο φιλικά και οκτώ παιχνίδια κατάταξης πριν από τα playoffs, το χρονοδιάγραμμα ήταν περιορισμένο.
“Μόλις αρχίζω να επιστρέφω ρυθμούς κανονικής σεζόν,” είπε ο MVP του πρωταθλήματος Γιάννης Αντετοκούμπο την περασμένη εβδομάδα, μετά το φιλικό του Μιλγουόκι με το Σαν Αντόνιο.
«Θέλω απλώς να βρω τη φόρμα μου. Θέλω να μπορώ να τρέχω κάτω από το γήπεδο για 35 λεπτά, 40 λεπτά και να μην κουράζομαι».

  • BLACK LIVES MATTER

Αθλητές σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει υποστήριξη για το κίνημα «Black Lives Matter» μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης στη Μινεάπολη.
Το “Black Lives Matter” θα εκτυπωθεί στο γήπεδο για την επανεκκίνηση του NBA στις 30 Ιουλίου, ενώ οι παίκτες μπορούν να εκτυπώσουν μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης στο πίσω μέρος των φανέλας τους αντί του επωνύμου τους.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς ξεκίνησε μια ομάδα με άλλες μαύρες διασημότητες τον περασμένο μήνα για να αποτρέψει την καταστολή της αφρικανικής-αμερικανικής ψηφοφορίας, ενώ ο ιδιοκτήτης του Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, υπερασπίστηκε δημόσια τις διαμαρτυρίες των αθλητών.

  • GIANNIS Ή ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ;

Με τους Λέικερς να βρίσκονται στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας πριν από την αναστολή λόγω του κορονοϊού, ο «King James» συνεχίζει την αναζήτησή του για έναν τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος.
Ο 35χρονος, με 16 συμμετοχές στο Αll Star είχε κατά μέσο όρο 25,7 πόντους ανά παιχνίδι πριν από τη διακοπή και θεωρήθηκε ευρέως ως ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος του Αντετοκούνμπο για τον φετινό τίτλο του MVP.
Εάν καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο Τζέιμς θα είναι μόλις ο τρίτος παίκτης που θα κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τρεις ομάδες.
Ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λέικερς θα είχε επίσης μεγάλη σημασία για την ομάδα, καθώς ο τίτλος θα αφιερωθεί στον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος πέθανε σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο.

  • ΤΟ NBA ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ

Με τα θετικά τεστ COVID-19 να απειλούν να εκτροχιάσουν τη μειωμένη σεζόν του Αμερικάνικου Μπέιζμπολ (MLB), το NBA στοχεύει να αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τους παίκτες του ασφαλείς παρά την άνοδο των κρουσμάτων στη Φλόριντα.
Η λίγκα, που υποχρεώνει τους παίκτες σε τακτικά τεστ, δεν είχε νέα κρούσματα του κορονοϊού από τις 13 Ιουλίου.

Το Μιλγουόκι φαβορί στην Ανατολή, Λέικερς-Κλίπερς στη Δύση

Παίζοντας σε μια τοποθεσία μακριά από φιλάθλους και σε περιβάλλον καραντίνας, οι ομάδες του NBA αντιμετωπίζουν πολλά άγνωστα καθώς το πρωτάθλημα ξαναρχίζει τη σεζόν του αυτή την εβδομάδα.
Τουλάχιστον ένα πράγμα, δεν χωράει αμφιβολία – οι Μιλγουόκι Μπακς είναι οι απόλυτοι κυριάρχοι της Ανατολικής Περιφέρειας.
Ένας από τους κορυφαίους σκόρερ και ριμπάουντερ του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδεύει για το δεύτερο διαδοχικό τίτλο του MVP έχοντας έναν μόνο σαφή αντίπαλο, τον άσο των Λος Άντζελες Λέικερς Λέμπρον Τζέιμς. Ο Giannis έχει οδηγήσει τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος με 53-12 που αν διατηρηθεί να δώσει στους Μπακς το πλεονέκτημα έδρας καθόλη τη διάρκεια των Playoffs.
Ο 25χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον Μάρτιο εναντίον των Λέικερς, αλλά αυτό που αρχικά φάνηκε να είναι σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο αποδείχθηκε μικροτραυματισμός.
«Πιστεύω στην τεχνική μου. Δούλεψα πολύ σκληρά αυτούς τους τέσσερις μήνες που δεν παίζαμε και θέλω απλώς να επιστρέψω στη φόρμα και νομίζω ότι είμαι καλά», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο σε δημοσιογράφους στη «φούσκα» του Walt Disney World.
Ωστόσο, το μονοπάτι των Μπακς δεν είναι χωρίς προκλήσεις.
«Ακόμα κι αν οι Μπακς έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο NBA – όταν ο κόσμος αναρωτηθεί αν μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχει σημασία το μεγαλείο του Giannis, ποιος είναι ο δεύτερος και ποιος είναι τρίτος (στην ομάδα)» τόνισε ο αναλυτής του ESPN και πρώην παίκτης, Τζέιλεν Ρόουζ σε δημοσιογράφους και συνέχισε: «Βλέπω ότι οι Μπακς είναι δυνητικά ευάλωτοι στην Ανατολή σε μερικές ομάδες».
Οι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή (46-18), παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Καγουάι Λέοναρντ από τους Λος Αντζελες Κλίπερς το καλοκαίρι, γεγονός που πυροδότησε εικασίες ότι η ομάδα θα «πατώσει» χωρίς το αστέρι της.
Οι Μπόστον Σέλτικς με ρεκόρ 43-21, έχουν απολαύσει την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο 22χρονος Τζέισον Τέιτουμ, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια από τον Κέμπα Ουόκερ ο οποίος αντιμετωπιζει προβλήματα στα γόνατα.
Οι Μαϊάμι Χιτ (41-24) αποτελούν μία δυνατή πρόκληση για το Μιλγουόκι και αυτό γιατί έχουν την απάντηση στον Giannis, τον Μπαμ Αντεμπάγιο ενώ οι Φιλαδέλφια 76ερς (39-26) διαθέτουν τους Τζοέλ Εμπίντ, Μπεν Σίμονς και Αλ Χόρφορντ που είναι εξαιρετικοί, μεγαλόσωμοι, έξυπνοι αμυντικοί που θα μπορούσαν να δύσκολέψουν τον Αντετοκούνμπο.
Σε ότι αφορά στη Δυτική Περιφέρεια οι δύο ομάδες του Λος Αντζελες (Λέικερς-Κλίπερς) αποτελούν τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Δύσης και γιατί όχι και του τίτλου.
Οι Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς κατείχαν την πρώτη θέση στη Δύση με ρεκόρ 49-14, 5,5 ματς μπροστά από τους Κλίπερς που είχαν ρεκόρ 44-20 όταν η σεζόν τέθηκε σε αναστολή στις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας.
Οι Λέικερς και Κλίπερς αναμετρώνται την Πέμπτη και όλα τα μάτια θα στραφούν στον Τζέιμς, τον Λεονάρντ και τα τρομερά υποστηρικτικά τους καστ.
Ο Τζέιμς έχει έναν εξαιρετικό συμπάικτη τον Άντονι Ντέιβις, ενώ ο Λεονάρντ μπορεί να ψάξει για βοήθεια στον Πολ Τζορτζ όταν οι άμυνες αρχίσουν τα double teams.
Εκεί βρίσκεται και η ένσταση του Τζέιλεν Ρόουζ για τους Μπακς, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα εξαρτάται πάρα πολύ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν διαθέτει λύσεις όπως οι Ντέιβις και Τζορτζ.
Ο θρύλος των Λέικερς Μάτζικ Τζόνσον συμφώνησε ενώ θεωρεί πως ο Λεμπρόν αξίζει το φετινό MVP:
«Σίγουρα οι Λέικερς και οι Κλίπερς είναι τα δύο φαβορί στη Δύση», είπε. «Και από εκεί και πέρα, υπάρχει το Χιούστον και το Ντένβερ».
Όσον αφορά στον τίτλο του MVP είπε:
«Ο Λεμπρόν επηρεάζει το παιχνίδι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και φέτος έχει κατά μέσο όρο σχεδόν triple double», είπε για τον Τζέιμς, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 25,7 πόντους, 10,6 ασίστ και 7,9 ριμπάουντ αυτή τη σεζόν.
Ο ίδιος ο Τζέιμς πάντως φαίνεται να βρίσκεται σε αποστολή να δείξει ότι μπορεί να πάει από το Κλίβελαντ, όπου κέρδισε έναν τίτλο το 2016, στους Λέικερς, και να κερδίσει επίσης ένα τίτλο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εύκολα νίκησε ο Ολυμπιακός την Ομόνοια με 3-0 στην τελική «πρόβα» για τη Γουλβς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: