Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα: 101 νέες μολύνσεις από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Η ανησυχία επέστρεψε στην Κίνα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωναϊού. Το στιγμιότυπο είναι από το Πεκίνο. EPA, ROMAN PILIPEY
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 101 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμού σημαντικά αυξημένου από τα 68 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα.

Διευκρίνισε ότι τα 89 διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), 1 στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ 3 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Τα υπόλοιπα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Οι κινεζικές υγειονομικές έκαναν επίσης λόγο για τον εντοπισμό 27 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 34 μία ημέρα νωρίτερα. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σημείωσε ακόμη το υπουργείο.

Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 482 ασθενείς, οι 25 σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Στον αντίποδα, συνολικά 78.944 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.060 κρουσμάτων μόλυνσης.

Βιετνάμ: 8 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Ντα Ναν

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα οποία συνδέονται με τρία νοσοκομεία στην πόλη Ντα Ναν, μαγνήτη για τους τουρίστες, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει τους 30 συνολικά αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα, το Σαββατοκύριακο.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας τέθηκε ξανά σε συναγερμό το Σάββατο, αφού επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στη Ντα Ναν. Επρόκειτο για τις πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα από τον Απρίλιο.

Συνολικά, οι αρχές του Βιετνάμ έχουν καταγράψει 446 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, πάντως κανέναν θάνατο ως εδώ εξαιτίας της COVID-19. Περί το 83% των ασθενών που μολύνθηκαν έχουν αποθεραπευθεί πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανόι, Viet Nam – Σαγκάη και Πεκίνο, China

Στο Βέλγιο έρχονται δύσκολες εβδομάδες και μήνες: Άμεσα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal