Μήνυμα από το Ισραήλ: Η Τουρκία από πεφωτισμένο κοσμικό μέλος μετατρέπεται σε ισλαμική δημοκρατία

Σκηνή απ’ το προκλητικό σόου που έστησε μπροστά στην Αγία Σοφία ο Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο του πραξιοπήματος. EPA, ERDEM SAHIN




Ο αρθρογράφος Ghanem M. Nuseibeh της εφημερίδας The Jerusalem Post, αναφέρεται στη συνάντηση που είχε, πριν από χρόνια στο Τελ Αβίβ, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, και ιδρυτικό μέλος του AKP , Yasar Yakis, τότε που το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας είχε κοσμικό προσανατολισμό.

Τίτλος του άρθρου: «Μια Ισλαμική Δημοκρατία της Τουρκίας εν δυνάμει απειλή για το ΝΑΤΟ» και υπότιτλος: «Η Τουρκία από πεφωτισμένο κοσμικό μέλος του ΝΑΤΟ μετατρέπεται σε ισλαμική δημοκρατία».

Στη συνέχεια, με παραδείγματα περιγράφει την ισλαμιστική στροφή της χώρας, την επέμβαση στη Λιβύη, στις γεωτρήσεις κοντά στην Κύπρο και τη δολοφονία σε αγγλική πόλη ομοφυλόφιλων, από Λίβυο μετανάστη, καθώς και τις παροτρύνσεις τηλεοπτικού σταθμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με έδρα την Κωνσταντινούπολη για εξάλειψη των ομοφυλόφιλων.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τη σχέση μεταξύ του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού και του τρομοκράτη του Ρέντινγκ αλλά αυτό δείχνει τι είδους χώρα έχει γίνει η Τουρκία υπό τον Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία έχει μετατραπεί από κοσμικό, πεφωτισμένο μέλος του ΝΑΤΟ σε Ισλαμική Δημοκρατία. Είναι το σουνιτικό ισοδύναμο του Ιράν, με πανομοιότυπες επεκτατικές φιλοδοξίες.

Ο Erdogan έμαθε από τα λάθη άλλων ισλαμιστών στην Τουρκία και την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Κατά την ίδρυση του AKP, έμαθε επίσης από τα λάθη του προκατόχου του, του Κόμματος Αρετής, το οποίο διαλύθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας λόγω παραβίασης του κοσμικού συντάγματος της Τουρκίας.

Ο Erdogan επέλεξε ιδρυτικά μέλη τα οποία δεν ανήκαν στον χώρο των Ισλαμιστών, όπως τον Yakis και άλλους και σταδιακά άπλωσε τα πλοκάμια του στις κρατικές δομές. Ουσιαστικά εξουδετέρωσε το τουρκικό κράτος και τελικά, μέσω του AKP, το μετέτρεψε σε όχημα για το παγκόσμιο κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο έχει πλέον καταλάβει το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας.

Η επεκτατική τουρκική πολιτική στη Λιβύη είναι η εφαρμογή του παγκόσμιου σχεδίου του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τη δημιουργία ενός πανεθνικού ισλαμιστικού χαλιφάτου.

Ο Erdogan χρησιμοποίησε τις παραδοσιακές σχέσεις που είχε το κοσμικό τουρκικό κράτος με τη Δύση, ειδικά με το ΝΑΤΟ, για να νομιμοποιήσει τις επεκτατικές του κινήσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τμήματα της Ευρώπης. Ενώ οι επαναστάτες του Ruhollah Khomeini εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη στις 4 Νοεμβρίου 1979, ο Ερντογάν περίμενε πολύ υπομονετικά, κάνοντας τα συμφέροντά του να φαίνονται σχεδόν ευθυγραμμισμένα με αυτά του ΝΑΤΟ.

Η παρέμβασή του στη Λιβύη είναι ένα σημαντικό βήμα. Τα συμφέροντα της Δύσης είναι ασυμβίβαστα με τα τουρκικά στην περιοχή. Η Γαλλία έχει ήδη έχει εκφράσει την αντίθεσή της για τις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς επίσης και άλλα κράτη στη Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου – έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Τώρα προετοιμάζεται η μάχη μεταξύ δύο δυνάμεων: ενός επεκτατικού ισλαμικού κινήματος με κύτταρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των κρατών – εθνών.

O τουρκικός έλεγχος στη Λιβύη θα αποτελέσει μείζονα απειλή για την Ευρώπη, μακροπρόθεσμα, στο οικονομικό και σε άλλα μέτωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία μεταφέρει Σύριους μαχητές στη Λιβύη και ο Yakis έχει προειδοποιήσει ότι η επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θα δημιουργήσει μια «νέα Συρία».

Ο Erdogan έχει ήδη απειλήσει ότι θα «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες. Μετατρέποντας τη Λιβύη σε «νέα Συρία», ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να πραγματοποιήσει την απειλή του, όχι μόνο από τα ανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα αλλά και από τη Μεσόγειο σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.

Ο σταδιακός εξισλαμισμός της Τουρκίας αποτελεί πλέον άμεση απειλή για τη Δύση στο σύνολό της, καθώς και για τα μετριοπαθή κράτη της Μέσης Ανατολής. Η Δύση, με επικεφαλής το ΝΑΤΟ, πρέπει να υιοθετήσει μια ενιαία στάση εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν είναι πλέον το κοσμικό, φιλοδυτικό κράτος που κληρονόμησε ο Erdogan. Η Τουρκία υπό τον Erdogan είναι ο λύκος και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εξακολουθεί να ενεργεί σαν την Κοκκινοσκουφίτσα.

ΠΗΓΗ: Ghanem M. Nuseibeh της εφημερίδας The Jerusalem Post,

Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος: Ο άνθρωπος της CIA πίσω από το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: