Αρνείται κάθε παρέμβαση στην Πυροσβεστική και δηλώνει σοκαρισμένη η Γεροβασίλη

File Photo: Η πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ολγα Γεροβασίλη. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σοκαρισμένη εδώ και δύο μέρες δηλώνει σχετικά με τις αποκαλύψεις για το Μάτι η κυρία Ολγα Γεροβασίλη εκτιμώντας ότι από τις συνομιλίες προκύπτει ότι οι αξιωματικοί επιχειρούν να μπλέξουν την πολιτική ηγεσία.

«Το πιο εξοργιστικό είναι να ακούς αξιωματικούς της πυροσβεστικής να λένε ότι κάπου θα υπάρξει φωτιά και θα εγκαταλειφθούν άνθρωποι προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους.», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει περισσότερα για τη συνομιλία, και ότι αυτή γίνεται σε μια στιγμή που η ίδια δεν είχε προλάβει καν να τους γνωρίσει

«Ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα ζητήματα πορισμάτων και ερευνών ως όφειλα», τόνισε η πρώην υπουργός. «Είναι εξοργιστικά όλα.»

Επιπλέον, η κυρία Γεροβασίλη μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε ότι όποιος αποπειράται να σπιλώσει την πολιτική πορεία της, το αξιακό της σύστημα και την προσωπικότητά της, «θα τη βρει απέναντι».

Σχολίασε ότι την εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η μήνυση του πραγματογνώμονα γίνεται δύο χρόνια μετά. «Εφόσον έχει υποστεί όλα αυτά προς τι η καθυστέρηση δύο ετών;», ρώτησε. Σχετικά με τις τότε έρευνες της δικαιοσύνης για άσκηση πιέσεων στον κ. Λιότσιο, η κ. Γεροβασίλη είπε αφενός ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει η ίδια κάτι τέτοιο και αφετέρου ότι ο εισαγγελέας είχε ορίσει τον κ. Λιότσιο ως πραγματογνώμονα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, τον οποίο δε, «δεν έτυχε να γνωρίζω. Δεν χρειάστηκε να γνωρίσω. Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι μια διαδικασία η οποία παραγγέλλεται και εκτελείται χωρίς εμπλοκή του υπουργού».

Για το θέμα των «πολιτικών πιέσεων», σχολίασε ότι ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκε «όπως όλοι οι πολίτες από το δημοσίευμα».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «ακούγονται δύο φωνές σε μία συνομιλία. Εγώ είμαι τρίτος άνθρωπος που αναφέρεται το όνομά μου σε συνομιλία. Έχω καταθέσει μήνυση κατά των φερόμενων συνομιλητών». Είπε πως δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί και πως «όταν τους βρει η δικαιοσύνη και το μάθω και εγώ, και όταν αποφανθεί περί γνησιότητας ή μη τότε θα δω πώς θα κινηθώ».

Είπε ότι με την προσωπική της μήνυση προκαλείται η έρευνα, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως η δικαιοσύνη θα τα ερευνήσει και πως «όποιος είναι υπεύθυνος θα αποκαλυφθεί μιας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Η κ. Γεροβασίλη έβαλε κατά της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου σχολιάζοντας τα εξής: «Η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μου υποδείξει κανείς τι να κάνω και μάλιστα ο κ. Πέτσας ο οποίος αναγνώρισε στην προσφυγή μου στη δικαιοσύνη την απειλή».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΣΚΑΪ, MEGA

Με «στήσανε» σε δύο πυρκαγιές χωρίς αεροπλάνα λέει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: