Τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονίζουν τα ηχητικά αποσπάσματα που ήρθαν στο φως [video]

FILE PHOTO: Από τις έρευνες για αγνοούμενους στο Μάτι. AΠΕ – ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Συνταρακτικά είναι τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει στο φως την καταγγελλόμενη απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι .

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος της εφημερίδας «Καθημερινή», ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα.

«Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εαν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχ… σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα» ακούγεται να του λέει.

Ισχυριζόμενος μάλιστα πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στα είπα. Για να ξυπνήσεις».

Στις απειλές που δέχεται ο πραγματογνώμονας ακούγονται επίσης τα εξής:

«Θα κάθεσαι στο Ακροατήριο και θα σου λέει ‘κύριε Πραγματογνώμονα για ελάτε’. Θα σε πάρει ο δικηγόρος του Τερζούδη, μετά θα σε πάρει ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου και θα στο κάνει το κωλάκι τόσο.  Μην με αναμίξεις πουθενά, τελείως φιλικά, στο είπα 50 φορές, συμβουλευτικά να σε σώσω.

Τα βάζεις με το Δασαρχείο  θα σου ανοίξει τον κ…ο, θα τα βάλεις με τη Δούρου θα σου ανοίξει τα καπούλια. Μόλις δούμε ποιοι κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους όπως κάναμε το 2000 επί Γκουρμπάση. Κατηγορείσαι, κατηγορείσαι, κατηγορείσαι…»

Πηγή: Kathimerini.gr

Μητσοτάκης για το Μάτι: Ανατριχιαστικά όσα αποκαλύπτονται, υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: